En Sıcak Konular

Ermeni Lobisi Türkiye-DLA anlaşmasını ele geçirmiş

3 Haziran 2007 12:59 tsi
ABD’deki Ermeni lobilerinden, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin, (ANCA), Türkiye’nin, kısa bir süre önce demokratlara yakın lobi şirketi DLA Piper ile yaptığı anlaşmanın ayrıntılarını içeren ABD Adalet Bakanlığı dosyalarını ele geçirdiğ

ANCA’nın, Türkiye’nin, lobi şirketi DLA Piper ile yaptığı yeni anlaşmanın ayrıntılarını içeren ABD Adalet Bakanlığı dosyalarını ele geçirdiği iddia edildi. Ermeni sitelerine yansıtılan iddialara göre, DLA Piper’e yılda 1.2 milyon dolar ödeyecek olan Türkiye, diğer bir lobi şirketi Livingston Grubu’na da 750 bin dolar ödemeyi kabul etti.

301.ABD'YE İTHAL EDİLDİ İDDİASI

Anlaşmada “ABD’de Türkiye’nin çıkarlarına veya imajına zarar verecek” yasalar konusunda görüşmelerin yapılmasının dahi engellenmesine ilişkin bir hüküm bulunduğunu öne süren ANCA İcra Direktörü Aram Hampariyan da anlaşmanın bu maddesinin ABD’nin demokratik geleneğine aykırı olduğunu, TCK’nın “301. maddesinin ABD’ye ithal edilmesi” anlamına geldiğini iddia etti.

GEPHARDT’A KARŞI KAMPANYASI

Bu arada, Ermeni lobisi, özellikle DLA Piper’in üst düzey danışmanı ABD Temsilciler Meclisi eski Başkanı ve eski başkan aday demokrat Dick Gephardt’a karşı yoğun bir çaba yürütüyor.

Ermeni lobisi, Gephardt’ın DLA Piper danışmanı olarak Türkiye’nin “soykırımın reddi kampanyası”na katkıda bulunmasına büyük bir tepki gösteriyor.

Nitekim, Temsilciler Meclisi’nin Ermeni lobisine yakın, tanınmış üç üyesi Anna Eshoo, Frank Pallone ile “soykırım tasarısı” öncüsü Adam Schiff’nin Gephardt’a bir mektup gönderdi. Mektupta Gephardt’ın daha önce Kongre’de görev yaptığı uzun yıllarda “soykırım” tasarılarını güçlü bir biçimde desteklediği, ANCA toplantılarında konuşmalar yaptığı belirtiliyor.



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,455 µs