En Sıcak Konular

Fidan neden hedef tahtasında?

17 Eylül 2011 08:37 tsi
Fidan neden hedef tahtasında? Operasyonun hedefini Mahir Kaynak açıkladı

MİT yöneticileriyle PKK’lıların görüşmesi gündemim en önemli konusu. Görüşme bugünlerde yapılmadı ama bugün gündeme taşındı. Eğer bu bir kişiyi ya da teşkilatı hedef alsaydı daha önce ortaya çıkarılırdı. Kişiyi hedef alan operasyonlar genellikle kişisel kusurların ortaya atılmasıyla gerçekleştiriliyor. Nitekim başta Baykal olmak üzere birçok kişinin özel hayatına ait kasetler ortaya atıldı. Diğer bir yol da yolsuzluklardır ve bunlar kullanılarak kişi tasfiye edilmeye çalışılır. Bu konuda siyasete atılanlara bir öneride bulunurdum. Hakkınızda özel hayatınızla ilgili ya da para konusunda bir dosya hazırlanmasını sağlayın. Sizi bertaraf etmek isterlerse bunu kullanırlar yoksa öldürürler, bu dosyalar sizin hayat sigortanızdır derdim. Şüphesiz böyle bir şeye gerek yoktur ama süreci anlatmaktadır.

Bir kişinin tasfiye süreci kendi lehinize değiştirecekse onu hedef alırsınız. Eğer izlenen politika o kişiyi aşıyorsa Ahmet’i tasfiye edince yerine Mehmet gelir ve süreç devam eder. PKK’ya yönelik politika devlet politikasıdır ve birinin tasfiyesi politikayı etkilemez. Eğer gidenin yerine istediğiniz birini getirme gücünüz varsa operasyonun anlamı vardır aksi halde hedef başkadır.

Önce bu görüşmelerin niçin yapıldığını araştıralım. Genel kanaat örgütün liderini ikna ederek çatışmalara son vermektir. Ben garipseyeceğiniz hatta bu da olur mu diyeceğiniz bir sürecin içinde olduğumuzu düşünüyorum. Bana göre devlet ve Öcalan Kürt sorununun nasıl çözüleceği konusunda anlaşmış durumdalar. Ancak Öcalan’ın kurduğu örgüt şu anda başkalarının kontrolüne girdi, iki taraf da bu kontrolü nasıl etkisiz hale getireceklerini ve Kürt sorununu nasıl çözeceklerini sorguluyorlar. Üstelik bu kontrol tek bir gücün elinde değil, birçok güç odağı operasyonlarını PKK adı altında gerçekleştiriyor. Üstelik bu güç odaklarının en büyük sıkıntısı Öcalan’ın hala örgütün manevi lideri olmasıdır. O olmasa yerine tamamen kendi kontrollerinde bir lider yaratır ve Kürt sorunu istedikleri mecraya sokarlar. Bunu yadırgamayın ve Öcalan’ı kolladığımı düşünmeyin. Bu kişi devletin sürekli ilişki kurduğu ve ortak bir çözüm aradığı kişidir.

Birileri neden MİT Müsteşarı Fidan’ı hedef tahtasına oturttular? Çünkü o Kürt sorunun ne olduğunu biliyor ve bu sorunu kullananlar hakkında da bilgi sahibi. Öcalan’ı, onların devlete karşı bir koz olarak kullanmasına izin vermeyecek aksine onu Türk ve Kürt beraberliğinin yaratacağı güce katkı sağlamasının yolunu açacaktır. Karşı taraf Öcalan’ın adını kullanarak ülkeye zarar veremeyecek aksine belki de kendileri zarar görecektir.

Türkiye oyunu doğru oynamaktadır ve karşı taraf bundan rahatsızdır. Amaçları Kürtlerin içindeki yandaşlarını da kullanarak çatışmayı şiddetlendirmektir. Bizim en büyük kusurumuz karşı taraf bir operasyon yapınca onların bekledikleri ve istedikleri tepkiyi göstermemizdir. Şu anda hem PKK’ya karşı sınır operasyonu düzenlenmek isteniyor hem de neden PKK ile görüşülüyor dememizi bekliyorlar. Yani ikisinin birinden vazgeçmemizi istiyorlar. Onların isteklerine boyun eğmeyelim.

Ayrıca Kürt sorunu ülkemizin etkinliğini sınırlamak için bir araç olarak kullanılıyor. Birçok benzer operasyonlarla karşılaşabiliriz. Yapacağımız şey istedikleri tepkiyi göstermemek ve devletin yanında olmaktır. Onun izlediği politikalarda bir yanlışlık görürsek eleştiri hakkımız vardır.

Mahir Kaynak / Star



Bu haber 2,095 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs