En Sıcak Konular

7 yıldır beklenen derbi 60 bin taraftar hedefliyor

16 Eylül 2011 17:26 tsi
Göztepe ile Karşıyaka takımlarını yedi yıl sonra karşı karşıya getirecek olan futbol maçı yarın (17 Eylül) oynanacak.

Bu sürede 3. Lig'e kadar düşen Göztepe, yeniden Bank Asya 1. Lig'e döndü. Derbiyi 60 bin kişinin seyretmesi bekleniyor. İzmir Atatürk Stadı'nda oynanacak maçın biletleri ise kapalı tribün 30, açık tribün 15, kale arkası 10 liradan satılıyor.

Göztepe ile Karşıyaka arasındaki büyük mücadele, yedi yıl sonra yeniden başlıyor. Cumartesi günü karşılaşacak iki ekip, son olarak 2004'te karşı karşıya gelmiş ve Karşıyaka 5-2 kazanmıştı. O maçta iki gol atan Türker Demirhan ve bir gol kaydeden Korhan Öztürk, bu sezon Göztepe'nin kadrosunda bulunuyor. İki takım, 19 sezon boyunca aynı liglerde mücadele etti.

Göztepe ile Karşıyaka bugüne kadar 18 defa Süper Lig'de, 20 defa 1. Lig'de karşı karşıya geldi. İki takımın toplamda yaptığı 38 maçtan 15'ini Karşıyaka, 14'ünü Göztepe kazandı, dokuz müsabaka ise berabere sonuçlandı. Bunlarda Karşıyaka 52, Göztepe 39 gol attı.

İki ekibin yine Atatürk Stadı'nda 16 Mayıs 1981'de oynadığı maç, 80 bin seyirciyle "2. Lig'de seyirci rekoru kırılan müsabaka" olarak anıldı.

Göztepe Teknik Direktörü Özcan Kızıltan ile Karşıyaka Teknik Direktörü Reha Kapsal da yarın ilk defa rakip olacak. Kızıltan, Bucaspor Teknik Direktörü'yken Karşıyaka'ya karşı verdiği iki mücadelede bir galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. Futbolculuk döneminde ise Sakaryaspor'la birlikte Yeşil-Kırmızılı ekiple oynadığı iki maçı da kaybetti. Kapsal ise Ankaraspor'un başında Göztepe'ye karşı çıktığı iki maçta bir galibiyet ve bir beraberlikle sahadan ayrıldı. Futbolculuk döneminde de Altay ve Aydınspor formalarıyla Sarı-Kırmızılı ekibe karşı çıktığı müsabakalarda iki galibiyet ve bir beraberlik aldı.

cha



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,598 µs