En Sıcak Konular

Grekoromen'de 50 yılın en büyük başarısı

16 Eylül 2011 15:15 tsi
2011 Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nı 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronzla tamamlayan Türkiye'nin son 50 yıldaki en büyük başarısı olduğu belirtildi.

Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Büyükler Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonaları'nda olimpiyatların yapıldığı, 1964 Tokyo, 1968 Meksiko, 1972 Münih, 1976 Montreal, 1984 Los Angeles, 1988 Seul, 1992 Barselona, 1996 Atlanta, 2000 Sydney, 2005 Atina, 2008 Pekin ve 2012 Londra'dan önceki dünya şampiyonalarının en başarılısına bu yıl ulaştıklarını söyledi.

Başkan Bekir Çeker, FİLA'nın 1950 yılından itibaren başarı ölçütü olarak takım sıralamasını kullanmaya başladığını söyledi. İstanbul'da yapılan son dünya şampiyonasında Türkiye'nin takım ikinciliği, son elli yılın en önemli başarısıolarak gösterildi. Türkiye, 1962 yılından beri Olimpiyat öncesinde büyükler grekoromen stilde takım sıralamasına girememişti.

Türkiye, 1956 Melbourne ve 1960 Roma Olimpiyat Oyunları öncesinde elde ettiği takım başarısını 2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesinde İstanbul'da yeniden sergiledi. Sidney Olimpiyat Oyunları öncesinde 1997 yılında Wrocklaw kazanılan takım ikinciliği ve 1998 yılında Gavle'de kazanılan takım üçüncülüğünden sonra 1999 yılında Türkiye takım sıralamasına girememişti.

Yine, 2006 yılında takım sıralamasında Dünya birincisi olan Türkiye 2008 Pekin Olimpiyat Oyunlarının öncesinde 2007 yılında takım sıralamasına bile girememişti. Aynı şekilde 2009 yılında Herning'te elde edilen Dünya birinciliği de Pekin Olimpiyat Oyunlarının sonrasına denk geliyor.

Başkan Çeker, güreş camiası için olimpiyatların önemine de vurgu yaparken, "Tüm dünya güreşi için olimpiyat oyunları en önemli spor organizasyonudur. Dünya şampiyonaları, olimpiyat öncesi yıl hariç ikincil hedef olarak düşünülmektedir." diyerek şunları söyledi:

"Olimpik başarıyı hedefleyen sporcular olimpiyat oyunlarının düzenlendiği yılda Avrupa şampiyonalarına bile katılmamaktadır. Çünkü sporcularının geliştirdiği yeni teknik ve taktiklerin deşifre olması, onların rakiplerine karşı dezavantajlı duruma düşmelerine yol açacaktır.

Sporda gelişmiş ülkeler, olimpiyat oyunlarını hedefleyen 4 yıllık antrenman sikluslarını kullanmaktadırlar. Bu siklusun üçüncü yılı, olimpiyat vizesi alınan yıldır. Bu yönüyle elde edilen son başarı, geçmiş dünya birinciliklerinden daha önemli bir başarıdır. Türkiye, 1960 Roma'dan beri ilk defa olimpiyat oyunlarından sonraki 3'ncü yılda takım sıralamasına girmiştir."

Başkan Çeker, "Neresinden bakarsanız bakın İstanbul 2011'de Grekoromen takımının elde ettiği takım ikinciliği, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için ülkemize umut vermektedir." diyerek sözlerini tamamladı.

cha



Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,202 µs