En Sıcak Konular

İngiltere'den KGB'ye büyük teklifler

3 Haziran 2007 11:22 tsi
İngiltere'den KGB'ye büyük teklifler İngiltere’nin, eski KGB ajanı Aleksandr Litvinenko’nun ölümünden sorumlu tuttuğu ve Rusya’dan iadesini talep ettiği Andrey Lugovoy’un önceki gün Moskova'da yaptığı açıklamalar, İngiltere ve Rusya arasında gerilime neden oldu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiltere’nin ilginç taleplerde ve iddialarda bulunduğunu belirterek, yaşanan sürecin iki ülke ilişkilerini zedelediğini belirtti. Rusya’da gayet iyi hakimlerin olduğunu ve soruşturma sürecinin Moskova'da yürütülebileceğini ifade eden Lavrov, İngiltere’nin oldukça “politik” bir tavırla hareket ettiğini kaydetti.

Lavrov’un açıklamalarına İngiltere’den cevap gecikmedi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Moskova ile ilişkileri kötüleştirme taraftarı olmadıkları ifade edildi. Litvinenko’nun ölümünün çok ciddi bir suç olduğunu ifade eden bakanlık, birçok İngiliz’in ve İngiltere’ye giriş yapan yabancıların bu olay nedeniyle hayati tehlikeler yaşadıklarını söyledi.

Andrey Lugovoy, önceki gün yaptığı açıklamada “katillerin İngiltere’de olduğunu, hatta İngiltere için çalıştıklarını” söylemişti.

İngiltere’nin Litvinenko cinayetine karıştığını da söyleyen Lugovoy, Litvinenko’yu kimin öldürdüğünü gerçekten bilmediğini dile getirmişti. Eski KGB ajanının ölümüyle ilgili üç şüpheli olduğunu da belirten Lugovoy, bunların İngiliz istihabaratı, mafya ve Rusya’dan kaçan işadamı Berezovskiy olduğunu ileri sürmüştü.

İngiliz Kraliyet Savcılığı, eski KGB ajanı olan iş adamı Andrey Lugovoy'u Litvinenko'yu öldürmekle suçlayıp, Rusya'dan resmen iadesini istemiş, ancak Rusya yeterli delil sunmaları halinde Lugovoy'u burada yargılayabileceklerini belirterek, iade talebini reddetmişti.

rusya.ru



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs