En Sıcak Konular

Türk iş adamları 'Arap baharı'yla kazanacak

16 Eylül 2011 11:08 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Arap Baharı''nın yaşandığı ülkelere yaptığı ziyaretlerden memnun olan işadamları, gelecek 2 yıl içerisinde, bu ülkelerle yapılan ticari faaliyetlerin artmasını bekliyor.

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Doğan Narin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Arap ülkeleriyle tarihe dayalı kültürel ve ticari bir yakınlığının olduğunu, ancak özellikle son 8 yılda bu ilişkilerin daha da geliştiğini söyledi.

''Arap Baharı'' olarak adlandırılan Ortadoğu'da yaşanan kargaşanın, bu ülkelerde ciddi sorunlara neden olduğunu ifade eden Narin, ''Şu an bu ülkelerde başta müteahhitlik olmak üzere hemen her sektörde yatırıma ihtiyaç duyuluyor. Bugün yaşanan sıkıntıların atlatılmasının ardından ciddi bir yapılanma süreci başlayacak. Bana göre bu süreçte de Türkiye büyük bir avantaja sahip olacak'' dedi.

Narin, Başbakan Erdoğan'in böyle sıkıntılı süreçte ''Arap Baharı''nın yaşandığı ülkelere düzenlediği gezileri memnuniyet ve sevinçle karşıladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti: ''Şu an geçmişten gelen dostluk ve yakınlık, ziyaretler sayesinde daha da pekişti. 'Arap Baharı'nın yaşandığı ülkeler için Türkiye kadim dost haline geldi. Ayrıca Başbakanımızın gezileri sırasında çok sayıda iş adamını da yanına alması, bizim için farklı bir öneme sahip. Türkiye'nin bugünkü yapılanma sürecinde hızlı davranması, dünyaya ve Arap alemine dostlarımızın kötü günlerinde de yanında olacağımızı gösterdi. Hali hazırda yeni hükümetlerin kurulduğunu veya kurulacağını gözlemliyoruz. Bu sürecin çok hızlı tamamlanacağı aşikar. Bu yüzden önümüzdeki 2 yıl içinde mevcut ticaret hacmimizin en azından 2'ye katlanmasını bekliyoruz.''

Arap iş adamlarıyla yaptıkları ikili görüşmelerde, kendilerinin Türk iş adamlarıyla iş yapabilmelerini ''şans'' diye nitelendirdiklerini söylediklerini anlatan Narin, Türkiye'nin ''Arap Baharı''ndan en karlı çıkacak ülke olacağına inandığını vurguladı.

-''PASTA BÜYÜK, RAKİPLER HAREKETE GEÇİYOR''-

Narin, Başbakan Erdoğan'ın ardından bazı Avrupalı liderlerin de kargaşanın yaşandığı ülkelere geziler düzenleyeceği yönünde bilgilerin gündeme geldiğini hatırlatarak, ''Şu an bazı Avrupalı liderlerin Ortadoğu'ya gitmek istemesi, pastanın büyük olduğunu ve rakiplerin de harekete geçtiğini gösteriyor'' dedi.

İlklerin her zaman insan hayatında ve geleceğinde değerli olduğunu ifade eden Narin, ''Türkiye, Başbakanın ziyaretiyle bir ilki gerçekleştirdi. Bu yüzden geçmişten gelen dostluğun da etkisiyle, ilk tercihlerde biz yer alacağız. Fakat bunu düşünerek rehavete de kapılmamalıyız. Aksine avantajlarımızı kullanıp harekete geçmeliyiz. Başbakanımızın başlattığı girişimi, işadamlarımızın da artırarak sürdürmesi, her fırsatta bu ülkelere olan yakınlığını göstermesi gerekir. Pasta büyük, rakipler harekete geçiyor. Bizde pastanın en büyük sahibiyiz'' diye konuştu.



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,938 µs