En Sıcak Konular

İsrail yerine özür diledi

16 Eylül 2011 09:39 tsi
İsrail'in devlet televizyonu Kanal 1, Maccabi Tel Aviv'in mağlubiyetini, 'İsrail'İn yerine özür diledi' şeklinde yorumladı...

Beşiktaş'ın İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımını İstanbul'da 5-1 yendiği maç sırasında, İsrail'in devlet televizyonu Kanal 1, İsrail'deki Yılmazlar İnşaat'ın şantiyesinden canlı yayın yaptı.

Yılmazlar İnşaat'ın Tel Aviv'in yaklaşık 20 kilometre kadar doğusunda yerleşik Arap kasabası Kfar Kasem'de bulunan şantiyesinde maç için dev bir ekran kuruldu. Yılmazlar İnşaat'ın işçileri, firmanın İsrailli ve Türk yöneticileri ile diğer çalışanları maçı toplu halde seyretti. Maç seyircileri, Beşiktaş'ın her gölünü coşkuyla karşıladılar.

İsrail'in Kanal 1 televizyonu da şantiyeden canlı yayın yaptı, ayrıca Türk işçilerinin vize sorunlarını gündeme getiren bir haber yayımladı. İsrail hükümeti, Türkiye ile İsrail arasındaki gerginlik nedeniyle, yılbaşından bu yana Türk işçilerinin vize uzatımlarını bekletiyor. Bu nedenle Yılmazlar İnşaat'ın pek çok işçisi halen vizesiz olarak İsrail'de bulunuyor ve sorunun giderilmemesi nedeniyle, geri dönemeyecekleri için izinlerinde bile Türkiye'ye de gidemiyorlar.

ÖZÜR MACCABİ TEL AVİV'DEN

Televizyonun şantiyeden canlı yayını öncesindeki haber saatinde, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Filistinliler'in BM'nin 194 üye devleti olarak tanınma başvurusunu BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurulu Başkanlığı'na iletilmek üzere BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a sunacağı haberi yer aldı. Ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da BM Genel Kurulu'na katılmaya karar verdiğini anlatan Kanal 1'in önde gelen programcı ve siyasi yorumcularından Ayala Hasson, konuyu Türkiye'nin Mavi Marmara nedeniyle İsrail'den özür talebine getirip, gülerek, ''Maccabi Tel Aviv, İstanbul'da maçı 5-1 kaybetti. İsrail'in adına özrü yerine getirdi'' dedi.

Kanal 1 spor yorumcusu ise maç sonrasında Maccabi Tel Aviv'in Beşiktaş karşısında hafif kaldığını ve iki takım arasında büyük fark olduğunun açıkça görüldüğünü ifade etti.

Tel Aviv'de ise İsrailli bazı taraftarlar maçı kafelerde izledi.

(AA)



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs