En Sıcak Konular

Ban Ki-mun: Filistin'in tanınması BM'ye üye devletlere kalmış bir konu

15 Eylül 2011 22:07 tsi
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Filistin'in BM'de tanınma girişimine ilişkin, ''Bu, BM'ye üye devletlere kalmış bir konudur'' dedi.

Ban BM'de düzenlediği basın toplantısında, Filistin meselesine yönelik sorular üzerine, İsrail-Filistin ihtilafını sona erdirmenin ve iki devletli çözüme ulaşmanın son derece önemli bir amaç olduğunu, ancak bunun uzun yıllardır bir türlü yapılamadığını belirtti. Bu yüzden bu amaca ulaşmanın uluslararası toplumun bir önceliği olduğunu vurgulayan Ban, iki taraf arasında diyaloğa ve müzakerelere yeniden dönülmesi için gerekli şartların oluşturulmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

BM Şartı'nın devlet olarak tanınma konusunda son derece açık olduğunu belirten Ban, ''Bu konular, BM üye devletlerin ilgilenmesi gereken konulardır, ben sadece üstüme düşen görevi yerine getireceğim'' dedi.

Ban, İsrail-Filistin barış müzakerelerinde ilerleme kaydedilememesinden büyük sıkıntı duyduğunu belirterek ''İki tarafın görüşmelere başlamaları hayati. Bu ihtilafı sona erdirmek ve iki devletli çözüme ulaşmakta çok geç kalındı. Zaman kaybediliyor'' diye konuştu.

İsrail-Filistin meselesinin bölgede ülkeler arasındaki ilişkileri de kötü etkilediğine dikkat çeken Ban, bu kapsamda Türkiye-İsrail ve İsrail-Mısır ilişkilerinin olumsuz seyrettiğine işaret etti. Ban, bölgedeki tüm liderlere çağrıda bulunarak, ülkeler arasındaki ilişkileri güçlü siyasi liderlik ve vizyon göstererek iyileştirmeleri gerekiğini vurguladı.


Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,973 µs