En Sıcak Konular

Kaddafi yargıya hesap verecek

15 Eylül 2011 17:16 tsi
Kaddafi yargıya hesap verecek Sürpriz bir kararla Libya’yı ziyeret eden Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Libyalı muhaliflere desteklerinin devam edeceğini açıkladı.

İki NATO lideri, Kaddafi’nin yakalanması konusunda muhaliflere gereken desteği vereceklerini belirterek Kaddafi'nin yargı önüne çıkması gerektiğini vurguladı.

Ani bir kararla, Başbakan Erdoğan'dan bir gün önce Libya'ya giden Sarkozy ve Cameron, önce bir hastaneyi ziyaret etti; ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan David Cameron, İngiltere'nin Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin yakalanmasına yardımcı olacağını söyledi.

'LİBYA'DA YAPILACAK İŞLER BİTMEDİ'

Cameron, "Yollarınızın şimdiden trafiğe açık olması, suların akması ve hastanelerin çalışması etkileyici. İngiltere'nin bunların gerçekleşmesindeki rolünden gurur duyuyorum. Ama daha yapılacak işler bitmedi. Libya'da hâlâ Kaddafi'nin kontrolü altında olan bölgeler var. Kaddafi henüz yakalanmadı. Bu işlerin biitirilmesini sağlamamız gerek" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de Libya'ya olan taahhütlerinin henüz sona ermediğini kaydetti.

Sarkozy, Muammer Kaddafi ile Kaddafi rejiminin üst düzey yetkililerinin tutuklanıp, altı aylık savaş boyunca yaptıklarının hesabını vermeleri gerektiğini bildirdi ve adalet yerini bulmadan ülkede uzlaşma sağlanamayacağını ifade etti.

İngiltere Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı, NATO operasyonlarının desteğiyle Albay Muammer Kaddafi yönetiminin iktidardan uzaklaştırılmasından bu yana Libya'yı ziyaret eden ilk liderler oldu.

Her iki lider de Libya'da büyük destek görüyor. Duvarlarda sık sık "Mersi Sarkozy" ve "Teşekkürler İngiltere" gibi yazılar dikkat çekti.

Bu arada İngiltere, Libya'ya yönelik yaptırımların hafifletilmesi amacıyla BM Güvenlik Konseyi'ne bir karar tasarısı sundu.

İngiltere ayrıca, Libya'nın yeni yönetimine yardımcı olmak amacıyla Libya'nın dondurulan mal varlıklarından 600 milyon sterlinlik bölümünü serbest bırakacağını açıkladı.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi'nin Başkanı Mustafa Abdül Celil, Kaddafi'nin devrilmesi konusunda verdikleri destek için İngiltere ve Fransa'ya teşekkür etti.

Trablus'ta ülkesini ziyaret eden İngiltere Başbakanı David Cameron ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile bir basın toplantısı düzenleyen Abdül Celil yakında ülkenin tamamen kurtarıldığını ilan edeceklerini söyledi.

BBC

Bu haber 852 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs