En Sıcak Konular

'Olağanüstü hal yasası eşkiyalar için yürürlükte'

15 Eylül 2011 16:35 tsi
Mısır Askeri Yüksek Konseyi Üyesi General Şahin, olağanüstü hal yasasının yalnız 'eşkıyalar' için olduğunu dile getirirken; Arap Birliği bu kanunun yeniden düzenlenmesi veya kaldırılması için çağrıda bulundu

Mısır Askeri Yüksek Konseyi Üyesi General Memduh Şahin, alınan olağanüstü önlemlerin ‘şehir eşkıyalarına’ yönelik olduğunu dile getirdi.

El Yevm Es Sebî’ Gazetesi’nin haberine göre, olağanüstü halin 2012 yılına kadar devam edeceğini dile getiren General Memduh Şahin; bu türden düzen bozucularla mücadele edileceğini vurguladı.

General Memduh Şahin, olağanüstü hal kararının alınma nedeninin, geçtiğimiz Cuma akşamı İsrail konsolosluğu önünde yaşanan olaylar olduğunu söyledi.

OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLECEK SUÇLAR

Dün akşam Mısır’da bir televizyon programına konuşan Memduh Şahin, olağanüstü hal kapsamında değerlendirilecek suçlara değindi. Eşkıyalık, Kamu mallarının tahribi, kargaşaya neden olmak, silah ve mühimmat bulundurmak, ulusal güvenliği tehdit ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlar olağanüstü hal kapsamında değerlendirilecek. Ayrıca barışçıl gösteriler ile olağanüstü hal kanunun bir ilgisi olmadığına dikkat çekildi.

ARAP BİRLİLİĞİ’NDEN MISIR’A ÇAĞRI

Mısır Başkanlık Seçimleri için muhtemel adaylarından, Arap Birliliği Eski Genel Sekreteri Amr Musa, Mısır Askeri Yüksek Meclisini eleştirerek asayiş sorunları halletmek için olağanüstü hale gerek olmadığını söylemiş, şehir eşkıyalarının çıkardığı sorunların ceza kanunu ile üstesinden gelinebileceğini belirtmişti.

Amr Musa ayrıca bir öneri getirerek, Mısır Askeri Yüksek Meclisi Liderliğinde bir meclis oluşturmasını teklif etti. Bu meclisin Askeri Meclis, Başbakan ve Bazı bankalar, Siyasi Parti liderleri, Devrim komisyonları temsilcileri, El Ezher ve Kıpti kilisesi temsilcileri, Oda temsilcileri gibi geniş katılımlı bir meclis olmasını ve sayısının 150’yi bulmasını önerdi. Bu vesile ile Mısır’daki siyasi bölünmüşlüğün önüne geçilebileceğini belirtti.

Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,686 µs