En Sıcak Konular

Rauf Denktaş kritik süreci atlattı...

15 Eylül 2011 15:55 tsi
KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın, sağlık durumundaki kritik süreci atlattığı açıklandı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın Denktaş'ı ziyaretinin ardından, YDÜ Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyerek Denktaş'ın son sağlık durumuyla ilgili bilgi veren doktorlar heyeti, ''Denktaş'ın kritik ve tehlikeli durumu atlattığını, ilaç tedavisine yanıt verdiğini ve gözlerini açıp kendilerine gülümsediğini, iletişim kurabildiğini'' belirtti.

Basın toplantısına, YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, YDÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Beyin Cerrahı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Finn Rasmussen ile diğer yetkililer atıldı.

Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu da, 30 Ağustos günü YDÜ'ye akciğer yetmezliği sorunu ile gelen Denktaş'ın beyin ameliyatı geçirdiğini, buradaki sorunun giderilmesinin ardından böbrek ve diğer organlarıyla ilgili sorunların giderildiğini, ancak kanla ilgili bir ''şok'' hadisesi yaşadıklarını anlattı.

Kaptanoğlu, kanda bir bakteriyle karşılaştıklarını bunun da kendilerine tehlikeli saatler ve günler yaşattığını, ancak ilaç tedavisiyle enfeksiyonun giderilmeye çalışıldığını ve Denktaş'ın kendilerine tepki verdiğini kaydetti.

Denktaş'ın bugün gözlerini açtığını ve gülümsediğini, kendileriyle iletişim kurduğunu belirten Kaptanoğlu, ancak, enfeksiyon dolayısıyla zayıf düşmesi ve uyku halinin sürmesinden dolayı solunumunu kendisinin tek başına yapamadığını anlattı.

Kaptanoğlu: ''Çok korktuğumuz tehlikeli kritik süreci geride bıraktık, Sayın Cumhurbaşkanı gözlerini açtı ve gülümsedi, bizimle iletişim kurdu'' dedi.

Kaptanoğlu, Denktaş'ın daha iyi olması ve sağlığına kavuşması için çalıştıklarını belirterek, enfeksiyonun kontrol altına alınmasıyla olumlu gelişmelerin süreceğini vurguladı.

Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rauf Denktaş'ın ''düne göre daha iyi olduğunu'' söyledi.

Denktaş'ın sağlık durumuyla ilgili bir sonraki basın toplantısının 19 Eylül Pazartesi günü yapılacağı belirtildi.

AA

Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,115 µs