En Sıcak Konular

Filistin'in BM başvurusu 23 Eylül'de

15 Eylül 2011 15:05 tsi
Filistin Ankara Büyükelçisi Maruf, Filistin'in BM'ye tam üyelik için 23 Eylül'de başvuru yapacağını söyledi

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Filistin devletinin BM'ye tam üyeliği için Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 23 Eylül'de başvuru yapacağını söyledi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ile görüşmesinden önce basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Maruf, BM'ye "tam üyelik" talebiyle gittiklerine işaret etti.

Maruf, 23 Eylül'de Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın BM'de yapacağı konuşmanın hemen ardından Filistin devletinin BM'ye tam üyelik başvurusunu yapacağını bildirdi.

BM Genel Kurulu Başkanı Nasır Abdülaziz El Nasır'ın sürecin uzun zaman alacağına yönelik açıklamalarını değerlendiren Maruf, BM'de süreçle ilgili bir prosedürün uygulanacağını ifade ederek, "Belki de bunun için oylama ekimde yapılacak. Bu ilk adımımızın -BM Genel Kurulu'na ya da BM Güvenlik Konseyi'ne gitmek- ne olacağına bağlı" diye konuştu.

Maruf, kendilerine BM Güvenlik Konseyi'ne giden iyi bir yol sözünün verildiğini dile getirerek bu yüzden durumu yeniden gözden geçirdiklerini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin devletinin tanınmasıyla ilgili Kahire'de verdiği mesajlarını değerlendiren Maruf, dün Erdoğan ve Abbas'ın bir araya geldiğini, son gelişmeleri ve BM'deki süreci ele aldıklarına işaret etti.

Türkiye ile geçen bir yıl boyunca koordinasyon içinde çalıştıklarını, iki ülke yetkililerinin çeşitli toplantılar düzenlediğini kaydeden Maruf, Türkiye Dışişleri Bakanlığının kendilerine danışmanlık ettiğini, BM süreci ile ilgili bilgi ve raporları sağladığını dile getirdi.

Maruf, Türkiye'nin Filistin'i henüz tanımayan ülkelerle temaslar, görüşmeler yürüterek bu ülkelerin Filistin devletini tanıması yönünde her türlü çabayı gösterdiğini belirtti.

Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,392 µs