En Sıcak Konular

Çözerse, Erdoğan çözer

15 Eylül 2011 12:57 tsi
Çözerse, Erdoğan çözer "Tayyip Erdoğan çok iyi bir politikacı ve müthiş bir lider. Bakın açık söylüyorum. Cumhuriyet tarihinde Atatürk'ten sonra gelmiş en önemli lider. 2. büyük lider. Bu sorunu isterse o çözer ve çözecek güce sahip."

Gündeme bomba gibii düşen ses kaydının perde arkasını Kürt siyasetinin tecrübeli isimlerinden Şerafettin Elçi anlattı. Erdoğan'ın imzalamadığı protokol sonrasında PKK'nın kanlı saldırılara başladığı öne sürülüyor.

Elçi'nin çarpıcı açıklamaları Habertürk'ün sürmenşetinde yer aldı. Gündeme bomba gibi düşen ses kaydının yankıları sürüyor. Habertürk Genel Yayın yönetmeni Fatih Altaylı'ya konuşan KADEP'li Elçi, MİT-PKK görüşmesine hiç şaşırmadığını "daha çok görüşme var" sözleriyle dile getiriyor.

BDP MECLİS' GELİYOR

PKK bu yüzden saldırdı
Başbakan Erdoğan'ın seçimlerden birkaç gün önce önüne gelen metni imzalamamasından sonra PKK'nın saldırılara başlaması dikkat çekti. PKK'nın ilk büyük kanlı eylemi olan Silvan saldırısının zamanlaması da Elçi'nin protokol iddiasıyla örtüşüyor
Elçi ayrıca BDP'lilerin 1 Ekim'de Meclis'e geleceğini savundu. Elçi "Soruna dikkat çektik ama bu tavır sonsuza kadar sürmemeli. BDP'deki arkadaşlar da bu fikirde" diye konuştu.

ERDOĞAN MÜTHİŞ LİDER

Elçi, Atatürk'ten sonra gelmiş en iyi ikinci lider olarak gördüğü Erdoğan'ın bu sorunu çözeceği inancında. Elçi, İmralı-Kandil hattıyla yürütülen görüşmelerin ardından hazırlanan metin protokol haline getirildiğini söyledi. Altaylı o protokolü sordu, Elçi de işte böyle anlattı:

PROTOKOLÜN HİKAYESİ

"Devlet biliyor. Bir protokol oluşturuldu. Bu protokol İmralı'ya götürüldü. Öcalan protokolü inceledi. Sonra da 'Kandil de bir görsün. Onlar da onaylasınlar' dedi. Protokol Kandil'e de gönderildi. Onlar da mutabık olduklarım bildirdiler. Zaten Sabri Ok, PKK'yı temsilen bulunuyordu toplantılarda."

"SONRA NE OLDU O PROTOKOL"

"Bir metne dönüştürüldü. Kürt tarafı bunun Türkiye Cumhuriyeti tarafından da imzalanmasını istiyordu. Ben onlara o zaman söyledim. 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti böyle bir metnin altına imza atmaz. Oradaki şartlara zaman içinde uyar, bunları yapar belki ama asla imzalamaz' diye. Onlar 'Türkiye Cumhuriyeti de bunu imzalasın' diye direttiler. Böyle bir beklentiye girdiler."

TÜRKİYE PROTOKOLÜ İMZALAMADI'

"Konu Başbakan'a gitti. Başbakan böyle bir protokolün imzalanmasının mümkün olmadığını söyledi ve imzalanmadı."

NE ZAMAN OLDU BU?

"Seçimlerden kısa bir süre önceydi. Belki birkaç gün. Ben imzalanmayacağım biliyordum. Bir devlet böyle bir metni imzalamazdı. Başbakan haklı olarak o günlerde kavgasız, gürültüsüz, şiddetsiz bir seçim ortamı istiyordu. Bu yüzden de görüşmeler iyi gidiyordu. Bence imza da önemli değildi."

PROTOKOLÜN İMZALANMAMIŞ OLMASI SORUNUN ÇÖZÜMSÜZLÜK AŞAMASINA GİRDİĞİNİ Mİ GÖSTERİYOR?

"Bence değil. Tayyip Erdoğan çok iyi bir politikacı ve müthiş bir lider. Bakın açık söylüyorum. Cumhuriyet tarihinde Atatürk'ten sonra gelmiş en önemli lider. 2. büyük lider. Bu sorunu isterse o çözer ve çözecek güce sahip."


Bu haber 1,653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,089 µs