iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Kaptan hava müsait, bas gidelim…

15 Eylül 2011 12:35 tsi
Kaptan hava müsait, bas gidelim…
İklim değişikliği oralara gitmiyor. Arap Baharı o ülkelerin sınırını geçemiyor. Neden geçmiyor?. Üfleyenlerin nefesi mi yetmiyor… iyibilgi Ankara

Sabah Gazetesi yazarı Erdal Şafak bugünkü yazısında, Başbakan Erdoğan’ın Arap Birliği'nde yaptığı konuşma esnasında kimi Arap liderlerin sıkıntılı anlar yaşadığını aktarmış.

Erdoğan’ın demokrasiden bahsettiği anlarda o ülkelerin temsilcileri sessizleşmiş. O ülkelerin hangileri olduğu yazılmamış ama tahmin etmek hiç de zor değil.

Basra ülkelerinin tamamında demokrasiden sözetmek mümkün değil. S.Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Umman, Bahreyn, Katar gibi. Zaten yönetim biçimleri farklı!

Peki neden oralara Arap Baharı gitmiyor. Oysa hava müsait. Politik de olsa iklim değişiklikleri bir ülkenin sınırına gelince durmaz, pasaport aranmaz.

Kaldı ki bu ülke yönetimlerinin Arap Baharı protestolarının kendi ülkelerine sıçramasından çekindikleri, hatta bazılarına sıçradığı ama komşu tankları ile bastırıldığı, çoğunun önlem ve tavizlerler getirdiği de hafızalarda.

Bahar çiçeklerinin açmasını bu ülkelerin bir bütün olarak küresel dengelerdeki yeri mi engelliyor? Petrol ve para sahibi olmaları, Şii hareketlere direniş teşkil etmeleri, Arap ligi içinde olmalarına rağmen kimi zaman İsrail politikalarına uygun hareket etmeleri, genel olarak Batı özel olarak ABD ile ilişkileri mi baharı erteleten?

Üstelik yakın tarihli fırsatlar da var; Suudi Arabistan 22 Eylül’de Bahreyn 24 Eylül’de, Birleşik Arap Emirlikleri ise 24 Eylül’de sandık başına gidecek. Güzel olmaz mı?

Bu ülkeler ellerinde hangi kartları tutarlarsa tutsunlar Arap sokağına bahar gelmesi için demokrasi savunucuları onlar hakkında da konuşmalı.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,411 µs