En Sıcak Konular

Dışarı değil, içerideki 'haine' bakın

15 Eylül 2011 11:05 tsi
Dışarı değil, içerideki 'haine' bakın "Tek kopya halinde MİT'te bulunması gereken 'top secret' bir görüşmenin kaydı ifşa ediliyorsa olağan şüpheli MİT içinde aranmalı"

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı yıpratmak isteseydiniz ne yapardınız? Cevabı ben veriyorum; MÎT-PKK gizli görüşmelerine ait bir ses kaydını sızdırırdınız.

...

Tarafların, hiçbir ön tedbir almaksızın, komşuya çay-kahve oturmasına gider gibi ellerini kollarını sallayarak bu randevuya gitmeyecekleri kesin. Aradaki 'güvenilir dost'tan gerekli teminatlar alınmadan olmaz. Aracı servisin, güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için PKK'lılara 'geldikleri gibi gitme' garantisi vermesi ve can emniyeti alması kafi. Peki ya MİT yetkililerini tatmin etmeye ne yetecek? Mekan güvenliğinin sağlanmasından daha mı az önemlidir gizliliğin korunması, mahremiyetin temini? Buna yönelik hiçbir tedbir düşünülmemiş olabilir mi? Yüksek gizlilik dereceli bir görüşmenin PKK mensupları tarafından kaydedilmesine de, anlaşmalı bir kaydın kopyasını yanlarında götürmelerine de müsaade edilmiş olamaz bir kere. İstihbarat dünyasının en acemi çaylakları bile düşmez böyle bir tuzağa. MİT yetkililerinin de ucuz bir tezgaha getirildiğini sanmıyorum.
Senaryomuzu bir sonuca bağlamanın sırası geldi. O halde, görüşmeyi kendi arşivi için kayda alan MİT'tir. Dışarıya sızdıran da MİT'ten biri olmalı. Hedefi ise kurumun başına geçmesinden rahatsızlık duyulan isim, yani Hakan Fidan'ın ta kendisi. PKK'yla yürütülen son derece gizli temasların deşifre edilmesi bile yan fayda olarak amaçlanmış gibi duruyor. Kaydın PKK'ya yakın bir haber ajansının sitesine konması, sonra 'korsan sızmış' denilerek geri çekilmesi, zamanlaması, Erdoğan'ın Arap Baharı turuna denk getirilmesi hep birer yem... Hepsi, İsrail ile PKK'nın AK Parti'yi köşeye sıkıştırmak için işbirliği yaparak o ses kaydını sızdırdığı süsünü vermek için.

Tek kopya halinde MİT'te bulunması gereken 'top secret' bir görüşmenin kaydı ifşa ediliyorsa olağan şüpheli MİT içinde aranmalı.

Akif Beki / Radikal (İlgili kısım)



Bu haber 1,146 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs