En Sıcak Konular

'Erdoğan, İslam dünyasının lideri'

15 Eylül 2011 10:58 tsi
'Erdoğan, İslam dünyasının lideri' Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil, Başbakan Erdoğan’ın yarın yapacağı Libya ziyaretini ‘tarihi’ olarak nitelendirdi. Abdülcelil, “Sayın Erdoğan’ın Ortadoğu’da ve İslam dünyasında üstlenmiş oldu

Erdoğan’ın ziyareti öncesinde Trablus’taki Türk gazetecileri kabul eden Mustafa Abdülcelil, Türkiye’nin sadece Libya değil, Somali ve Filistin konusunda gösterdiği hassasiyetin de kendilerin mutlu ettiğini dile getiren Abdülcelil, Türkiye bu konudaki tutumu ve izlemiş olduğu politika ile Arap dünyası nezdinde Türkiye’nin Osmanlı devleti dönemindeki itibarını yeniden kazandırmıştır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin devrim süresinde ekonomik, siyasi ve askeri anlamda kendilerine önemli katkılarda bulunduğunu dile getiren UGK Başkanı, “Türkiye’de ekonomide çok yeni bir döneme girdi. Ve sahip olduğu ekonomik sistem bizim için örnek teşkil ediyor. Ekonomisi devamlı olarak yükselen bir grafik izlemekte. Tabii ki her alanda Türkiye ile paylaşım içerisinde olacağız. Gerek hukuki gerekse ekonomik anlamda bizim için örnek teşkil etmekte.

Yapı ve imar, su ve kanalizasyon, hapishanelerin idaresi gibi konularda da Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanacağız. Türk şirketlerine Libya’da yeniden çalışma ortamı oluşturarak ve onların gücünden faydalanarak ülkenin yeniden imarı konusunda ortaklıklarımız olacak.” dedi. Abdülcelil, Kaddafi döneminde imzalanan anlaşmalara bağlı kalacaklarını da ekledi ve sigorta sistemine bağlı olan Türk şirketlerinin zararlarının ödeneceği sözünü verdi.

Öncelikle Türkiye’nin kendilerine verdiği siyasi desteği önemsediklerini ifade eden Mustafa Abdülcelil, Ramazan ayında ulaştırılan 300 milyon dolarlık kaynağın ise acil nakit ihtiyaçlarını çözdüğünü vurguladı. Abdülcelil, şöyle devam etti: “Türkiye’nin hem Bingazi hem de Misrata’daki yaralıların Türkiye’ye götürülmesi konusunda Kaddafi hükümetine karşı göstermiş olduğu dirayeti Libyalılar hiçbir zaman unutmayacaklar.

Ve Libyalılar devlet başkanı Abdullah Gül’ün “Başlangıcından beri kalbimiz Libya devrimi ile atıyor.” sözünü asla unutmayacaklar. Recep Tayyip Erdoğan’ın da “Bu zor dönemde bir başbakan olarak değil Libyalı bir vatandaş gibi muamele görmeliyiz.” sözünü asla unutmayacaklar. Ahmet Davutoğlu’nun ise “Libya halkı açken biz burada rahat uyuyamayız.” sözünü unutmayacaklar.”

Sivil ve demokratik bir ülke kurmaya çalıştıklarını ifade eden Abdülcelil, devlet başkanın seçimle iş başına geldiği; hem iktidara hem de halkın egemenliğine saygı duyulacak bir sistem arzu ettiklerini söyledi. Teröre karşı olduklarını vurgulayan UGK Başkanı, şunları söyledi:

“Sevgili peygamberimizin izinden giderek her türlü yasaklardan kaçınarak dinimize bağlı bir şekilde ülkemizin sistemini kurmaya çalışacağız. Bundan sonraki dönemde göreve çağıracağımız kişiler eli kana bulaşmamış kişiler olacak. Libya halkını düşünen, yolsuzluk yapmayan kişileri göreve çağırmayı düşünüyoruz. Devrime karşı olumsuz tavır takınmayanları da.”

UGK Başkanı Mustafa Abdülcelil, devrim sırasında kendilerine yardım eden ülkelerle petrol ve diğer alanlarda işbirliği yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Cihan

Bu haber 1,125 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,053 µs