En Sıcak Konular

Patrik: Genelkurmay Başkanı'na çıkacağım

3 Haziran 2007 09:20 tsi
Patrik: Genelkurmay Başkanı'na çıkacağım Alman Der Spiegel dergisinin sorularını yanıtlayan Mesrob II, 'Ordunun başıyla açık şekilde konuşmanın zamanı geldi' dedi. Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Büyükanıt'tan ne istiyor?

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, "Hrant Dink cinayetinin çözülmesi için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la görüşeceği"ni bildirdi.

Alman Der Spiegel Online'ın sorularını yanıtlayan Mesrob II, cinayet soruşturmasının yüzeysel kaldığını, cinayetin perde arkasındaki güçler tarafından korunduğunu ileri sürerek, "Kısa süre içinde Ankara'ya gideceğim. Artık ordunun başı ile bu konuları açık şekilde konuşmanın zamanı geldi" dedi.

Mesrob II. "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerine niye Genelkurmay Başkanı'na gitmek istiyorsunuz?" sorusuna da "Güvenlik güçlerinin Dink cinayetine karıştığına dair söylentiler var. Bu nedenle Genelkurmay Başkanı'na 'Ermenilere ne tavsiye ediyorsunuz? Ne yapmalıyız?' diye soracağım" yanıtını verdi.

Dink cinayetinden sonra Türkiye'deki Ermenilerin unutulduğunu ve zor bir süreçten geçtiklerini belirten Patrik, şöyle devam etti:

"Sık sık ölüm tehditleri içeren mektuplar alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bazı Ermeni okulları tahliye edildi. Galiba Türkiye'deki azınlığı kovmak isteyenlerin sayısı artıyor."

'Ermeniler de hatalı'

Ermeni Patriği, "Yurtdışında sürekli Türkiye'den, Ermenilerin öldürülmesini Ermeni soykırımı olarak kabul etmesi talep ediliyor. Ermeni diasporası da Türk hükümetiyle diyalog için soykırımın kabulünü şart koşuyor. Bu tutumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Bu taktik bize ileriye dönük yardımcı olmaz. Tabii ki 1915'teki olayları yok sayamayız. Ancak Ermenilerin de, Osmanlı'ya karşı silah doğrultarak hata yaptığını görmeliyiz. İleriye bakmalıyız."

milliyet



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,650 µs