En Sıcak Konular

Muhalifler, Beni Velid'e saldırmak için hazırlık yapıyor

15 Eylül 2011 10:31 tsi
Libya'da Ulusal Geçiş Konseyi'ne bağlı güçler, Muammer Kaddafi'nin son kalelerinden birisi olan Beni Velid'e düzenleyecekleri operasyon için hazırlanıyor.

Kenti kuşatarak çevresinde silah ve yiyecek yığınağı yapan güçler halka şehri boşaltmaları için ise 24 saatlik süre tanıdı. Kentin 1.5 km dışarısında bekleyen kuvvetler yapılan anonslar ile vatandaşları uyarıyor.

Yapılan çağrılar sonrasında günde 15- 20 ailenin kenti terk ettiğini belirten muhalif kuvvetlerine bağlı bir yetkili, Beni Velid'deki yerleşim planı nedeniyle şehrin iç kısımlarında kalan sivillerin Kaddafi taraftarları tarafından bırakılmadığını şehri ikiye ayıran vadinin dışında kalan kısımda yaşayan sivillerin kenti terk ettiğini söyledi. Kaçmayı başaran siviller yüzlerini gizleyerek konuşmak istemezken kentte su ve elektrik sıkıntısının olduğunu, askerlerin sivillerin kenti terk etmelerini engellediğini belirttiler. Beni Velid'de yaşayan ve ailesi ile kurtulmayı başaran Muhammed Eyad "Yapılan anonslar sonrasında evimizi terk ettik. Ben şehrin giriş kısmında bulunan vadide oturuyorum o yüzden kaçmam kolay oldu fakat bir kardeşim şehir merkezinde oturuyor telefonla konuştuğumuzda askerlerin izin vermediğini söyledi." dedi.

Libya'daki yeni yönetim temsilciler Kaddafi'ye bağlı güçlere kenti teslim etmeleri için geçen cumartesiye kadar süre vermişti. Sürenin dolmasının ardından muhalifler şehre girmeye çalışsa da başarılı olamamıştı. Başkent Trablus'a 150 kilometre uzaklıktaki Beni Velid ve Kaddafi'nin doğum yeri olan Sirte ile daha güneydeki Sebha, Kaddafi güçlerinin elinde bulunuyor.

(CİHAN)

Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,555 µs