En Sıcak Konular

Pakistan'da sel: Dört milyon kişi evsiz kaldı

14 Eylül 2011 17:35 tsi
Pakistan'da sel: Dört milyon kişi evsiz kaldı Pakistan'ı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sel vurdu. Son felakette 200'den fazla kişi hayatını kaybetti, 4 milyondan fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı

Pakistan geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine sel felaketine maruz kaldı. Şiddetli yağışlar sonucu 200’den fazla kişi hayatını kaybetti, milyonlarca kişi de evlerini terketmek zorunda kaldı. 1 milyon 200 bin evin kullanılamaz hale geldiği felakette 700 bin hektar ekili ürün de tahrip oldu.

Sel zedeler yardım çağrısında bulundu:

“Burada su çok kirli. Yiyecek hiç birşey yok. Bazen iki bazen üç gün hiç birşey yemiyoruz. Yemek yapmak için de zaten ateş yok.”

2010 yılında yaşanan yıkıcı sellerin etkilerinden kurtulmak üzereyken bu felaketle karşılaşan Pakistan, uluslararası yardım çağrısı yaptı.

Acil ihtiyaç duyulan malzemelerin başında su geçirmez çadır, gıda maddeleri, su arıtma sistemleri ve ilaçlar geliyor.

DÖRT MİLYON KİŞİ EVLERİNİ TERK ETTİ

Pakistan'ı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sel vurdu. Son felakette 200'den fazla kişi hayatını kaybetti, 4 milyondan fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Pakistan hükümeti, selden etkilenen bölgelerde tam teşekküllü kurtarma ve yardım operasyonu başlattı. Felaketin ölçeği ve büyüklüğü göz önüne alındığında, dostların ve uluslararası toplumun yardımının gerektiği gözükmektedir. Selzedeler açık havada kurulan kamplarında acil yardım bekliyorlar." denildi.

Pakistan hükümetinin, Türk hükümetinin ve kardeş halkının 2010 yılında selzedelere yaptığı cömert yardımlar için müteşekkir olduğu belirtilen açıklamada, "Pakistan halkının bu zor zamanında, bir kez daha Türk hükümetinden ve halkından yardımlarını esirgememelerini rica ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Acil ihtiyaç duyulan malzemelerin başında su geçirmez çadır, gıda maddeleri, su arıtma tabletleri/sistemleri ve ilaçlar geliyor. Pakistan Büyükelçiliği, aşağıdaki hesap numaralarından yardım kabul ediyor

Bu haber 1,057 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,741 µs