En Sıcak Konular

Die Welt: Erdoğan yeni halife

14 Eylül 2011 16:52 tsi
Başbakan Erdoğan'ın Kahire Operası'ndan Arap dünyasına yönelik olarak yaptığı konuşmaya Mısır medyası geniş yer ayırdı. ,İşte Mısır medyasının ilginç yorumları:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahire Operası'ndan Arap dünyasına yönelik olarak yaptığı konuşmaya Mısır medyası geniş yer ayırırken, Mısır gazetelerinin tamamı Erdoğan'ın konuşmasını ''mükemmel'' veya ''çok iyi'' olarak değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmaMısır'daki yazılı basının manşetlerinde yer aldı. Yarı resmi El Ahram Gazetesi, Erdoğan'ınkonuşmasından satır başlarını birinci sayfasından yorumsuz olarak verdi. El Ahram, manşetten yayınladığı Erdoğan'ın konuşmasından "İsrail uluslararası hukuku tanımıyor. Gazze'deki bir çocuğun feryadı kalbimizi acıtıyor" şeklindeki ifadelerine dikkati çekti.

Yarı resmi diğer gazete El Cumhuriye ise manşetten verdiği haberde, Erdoğan'ın, dün gece yaptığı konuşmanın çok iyi olduğunu belirterek, haberi, Erdoğan'ın Arap dışişleri bakanlarına yaptığı "Hadi Filistin'in bayrağını çekelim" başlığı ile okuyucularına duyurdu.

Yarı resmi El İhbar Gazetesi de Erdoğan'ın sözlerini manşetine taşıdı. Gazete, ilgili haberinde İsrail'in Mavi Marmara baskınında Türkleri, sınırda ise Mısır askerlerini öldürdüğü için özür dileyerek tazminat ödemesi gerektiği yorumunu yaptı.

Muhalif El Vefd Gazetesi, Erdoğan'ın Arap ülkelerine "Geleceği birlikte kurma" çağrısı yaptığını öne çıkarırken, muhalif Şeruk Gazetesi, Erdoğan'ın opera binasında yaptığı konuşmadan "Mısır dünyanın annesi, Kahire ve Ankara birlikte" sözlerine yer verdi.

Bağımsız Yovm El Seba Gazetesi ise Erdoğan'ın konuşmasını mükemmel olarak niteledi. Gazete manşetten verdiği haberinde, Erdoğan'ın konuşmasının Mısır halkı tarafından heyecan, İsrail tarafından ise korku ile beklendiğini yazdı.

Erdoğan'ın Arap dünyasına yönelik yaptığı konuşmayı Mısır halkı da beğendi. Tahrir Meydanı'ndaki gazete bayilerinden sabah gazetelerini alan Mısırlılar manşetlerde yer alan Erdoğan'ın konuşma metinlerini ilgi ile okudu.

Erdoğan'ın konuşmasının oldukça iyi olduğunu belirten Cemal Abdul Hayim, "Erdoğan'ın konuşması bölgedeki Müslüman halkların uyanışını ve birlikte hareket etmeleri gerçeğini yansıtıyordu. Umarım bu gerçekleşir ve geri toplumlarda ekonomik paylaşımdan haklarını alabilirler" şeklinde konuştu.

Ahmed Murad isimli üniversite öğrencisi ise konuşmanın kapsayıcı olduğunu ifade ederek, Erdoğan'ın bölge ülkelerine demokrasi çağrısı yapmasının gençlik için önem arz ettiğini söyledi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN MISIR ZİYARETİ LÜBNAN BASININDA...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır'a yaptığı resmi ziyaret, Lübnan gazetelerinde de geniş olarak ve ''Erdoğan, halk kahramanı gibi karşılandı'' gibi başlıklarla yer aldı.

Lübnan'da yayın yapan bir çok gazete, Başbakan Erdoğan'ın Mısır ziyaretinin 'tarihi' olduğunu belirterek, ilk sayfadan fotoğraflı ve geniş olarak verdi.

An Nahar gazetesi ilk sayfadan verdiği haberinde, ''Türkiye'nin bu ziyaretiyle bölgede etkin rolünü artırdığını, Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda yaptığı konuşma ile İsrail ve Amerika'ya baskı yapmaya çalıştığını, Filistin bayrağını BM'de dalgalandırmanın zamanının geldiğini söylediğini'' kaydetti.

Al Mustakbel gazetesi ise, ''Erdoğan'ın Arap Ligi'ne tarihi ziyareti'' başlığıyla verdiği haberde, Başbakan Erdoğan'ın Mısır'da halk tarafından coşkuyla karşılandığını belirtti. Gazete, Erdoğan'ın Arap Birliği Dışişleri Bakanları'na hitaben yaptığı konuşmanın beğeniyle izlendiğini, bina dışında toplanan yüzlerce Mısırlı'nın da coşkuyla kendisini alkışladığını ve destek sloganları attığını yazdı.

Al Ahbar gazetesi de, Başbakan Erdoğan'ın Mısır ziyaretine ''Gelecek için beraber'' başlığıyla ilk sayfadan ve geniş olarak yer verdi. Erdoğan'ın gezisi gazetede haberin yanı sıra yorumlarla desteklenerek okuyuculara duyuruldu.

Erdoğan'ın Mısır'da yaptığı konuşmaların ana konularının Suriye, İsrail ve Filistin olduğu belirtilen haberde, ziyaretin Türkiye'nin bölgedeki ağırlığını artırmada önemli bir etkisi olacağı vurgulandı.

Al Liva gazetesi ise, ilk sayfadan verdiği ve geniş yer ayırdığı haberde, ''Başbakan Erdoğan'ın Mısır ziyaretinin, Arap ve Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcını ve bundan sonra nasıl gelişeceğine yönelik önemli işaretler taşıdığını'' öne çıkardı.

Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,904 µs