En Sıcak Konular

Kerkük için Türkmen-Kürt komisyonu

14 Eylül 2011 16:15 tsi
Kuzey Iraklı Kürtler ile Türkmenler, Kerkük’te idari sorunların çözümü için ortak komisyon kurmaya hazırlanıyor

Irak’ın kuzeyindeki Kürt partileri, bir ilk gerçekleştirerek Irak Türkmen Cephesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Irak’ın kuzeyindeki Kerkük kentinde yaşayan Türkmenler ile Kürtler, Kerkük’te idari sorunların çözümü için ortak komisyon kurma kararı aldı.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye bağlı Kürdistan Yurtseverler Biriliği (KYB), Irak Türkmen Cephesine (İTC) anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. KYB Siyasi Bürosu Sorumlusu Molla Bahtiyar başkanlığındaki heyet, İTC Yürütme Kurulu Üyeleri Hasan Turan, Ali Mehdi, Aydın Maruf, Nevzat Timur ile Türkmen Cephesi Kerkük İli Başkanı Kasım Kazancı’yla bir araya geldi.

Görüşmede Türkmen ve Kürt ilişkileri ile Kerkük’te son gelişmeler ele alındı. Gerçekleşen görüşme sonunda Kerkük’te idari sorunun çözülmesi için ortak komisyon kurulması için anlaşılmaya varıldı. Ayrıca Kürt ve Türkmen ilişkilerinde kaybolan güvenin yeniden tesis edilmesine çalışılması kararı alındı.

Bu ziyaretin bir ilk olduğunu dikkat çeken KYB Siyasi Bürosu Sorumlusu Molla Bahtiyar, Cihan Haber Ajansı’na verdiği demeçte Kerkük'teki idari sorunların çözülmesi için ortak komisyonların kurulacağını açıkladı. Molla Bahtiyar, şunları söyledi: “Bizler çoktan beri İTC’yi ziyaret etmek istiyorduk. Bugün kendileri ile güzel bir görüşme gerçekleştirdik ve çok önemli konuları ele aldık. Bizler ilk kez, İTC’ye geliyoruz. Aramızdaki sorunları çözümü için ortak komisyonlar kurup anayasa çerçevesinde sorunları çözeceğiz. Biz de kendilerini Süleymaniye’deki genel merkezime bekliyoruz. Bu toplantılar çalışmalarımız için görüşmeler devam etmeli. Umudum şimdiye kadar çözülmeyen sorunları çözeriz. Bugün burada olmaktan çok mutluyuz.”

İTC Yürütme Kurulu Üyesi ve Kerkük İl Meclis Başkanı Hasan Turan da bu önemli ziyarette önemli konuları konuştuklarını söyledi. Turan, gelecekte ne gibi yollarla bu sorunların çözümü konusunda konuştuklarını belirterek, “Görüşmemiz açık ve şeffaf oldu. Bu tür görüşmeleri olumlu buluyoruz çünkü bu görüşmeler Kerkük halkının yararınadır.” ifadelerini kullandı.

Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,159 µs