En Sıcak Konular

Liberman'dan Filistin devleti uyarısı

14 Eylül 2011 15:27 tsi
Liberman'dan Filistin devleti uyarısı Lieberman, İsrail'in Filistinlilere karşı büyük cömertlik gösterdiğini, ancak karşılığında barış sağlayamadığını iddia etti

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, "Filistin devletinin tek taraflı olarak deklarasyonunun ciddi sonuçlarının olacağını" savundu.

İsrail radyosunun haberine göre Lieberman, İsrail'in güneyinde düzenlenen tarımla ilgili bir konferansta yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistinlilere karşı büyük cömertlik gösterdiğini, ancak karşılığında barış sağlayamadığını iddia etti.

"Gazze'yi son milimetresine kadar terk ettik. Barış ve huzur alabildik mi? Lübnan'dan ayrıldık, barışa sahip olabildik mi" diye soran Lieberman, İsrail'in tavizlerinin hiçbirinin barışla sonuçlanmadığını ifade etti. İsrail'in yaptığı herşeyin bir iyi niyet jesti olarak değil, bir zayıflığın işareti olarak görüldüğünü söyleyen Lieberman, "Oslo anlaşmasından bu yana 18 yıldır biz herşeyi denedik. Bana 'kötü adam' denilmesini kabul ediyorum ama, diğerleri ne yaptı? Camp David'de (İsrail Savunma Bakanı Ehud) Barak tüm Filistin taleplerini kabul etti, karşılığında ne aldık? Bir diğer intifada ve daha fazla dökülen kan" ifadelerini kullandı.

"Hamas'ın Gazze'de yaptığı şekilde, Batı Şeria'yı da eline geçirmeyeceğini kimsenin garanti edemeyeceğini" söyleyen İsrail Dışişleri Bakanı, İsrail'in 1967 sınırlarına dönüşü kabul edecek tavizler bile verse, bunun akabinde de barışın sağlanacağına ilişkin bir garanti olmadığını öne sürdü.

Lieberman "BM'de tek taraflı bir Filistin devletinin deklarasyonunun ciddi sonuçları olacaktır" derken, sonunda sağduyunun galip gelip, müzakerelere geri dönüşün sağlanabileceği ve bir arada yaşamanın mümkün olabileceğine yönelik umudunu da dile getirdi.

İsrailli bakanlardan Matan Vilnai de BM'de tek taraflı devlet ilanı tasarısıyla ilgili olarak "Filistinlilerin büyük hata yaptığını" savundu.

Vilnai, ordu radyosunun haberine göre, Filistinlileri bu planlarından geri döndürebilmek için dünya çapında diplomatik çabaların sürdüğünü kaydederken Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Başbakanı Selam Feyyad'ın aralarında görüş farklılıkları olduğunu iddia etti. Vilnai'ye göre, Feyyad, BM'de tek taraflı devletin ilanına karşı bulunuyor.

Bu haber 1,094 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,358 µs