En Sıcak Konular

Pazar arayan kobilere yeni fırsat

14 Eylül 2011 14:50 tsi
Ürettikleri mallara Pazar arayan Türk KOBİ'ler için yeni bir fırsat doğdu

Avrupa başta olmak üzere gelişmiş ülkeler yaklaşık üç yıldır dünya çapında krizin etkisiyle ekonomilerinde durgunluk yaşarken, ürettikleri mallara pazar arayan Türk KOBİ'ler için yeni bir çıkış yolu açıldı.

İran İslam Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı Ticari Gelişim Kurumu, bölge ülkeleri ve özellikle komşu ülkeleri arasında ticaretini geliştirmek, yatırım fırsatlarını tanıtmak için bir dizi kitap hazırlatıyor.

Türkiye için hazırlanacak "Türkiye Ticareti" kitabı 350 sayfa olarak Farsça basılacak. Hazırlanmakta olan kitabın içeriğinde İran Ticaret Kanunu ve İran'da ki yatırım fırsatları bilgilerinin yanı sıra Türkiye'den ithalat ve ihracat yapan firmaların bilgileri de yer alacak. İran Ticari Gelişim kurumunun isteği üzerine hazırlanan "Türkiye Ticareti" kitabında, Türk KOBİ'ler ve sanayi şirketleri kendilerini tanıtmak için sponsorlu reklam sayfaları kullanabilecekler.

İran İslam Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı'na bağlı İran Ticaret Geliştirme Kurumu'nun, ülkeler için bir dizi kitabın basımı için yetki verdiği Semi Rayan Perdaz (Semi Bilgisayar İşlemcileri Şirketi),Türkiye ayağında hazırlanacak kitap için Ortadoğu Danışmanlık Reklamcılık ve İletişim A.Ş ile sözleşme imzaladı.

"Türkiye Ticareti" kitabında yer alacak Türk KOBİ, endüstri ve sanayi şirketlerinin seçimi ve sözleşmelerin imzalanması, tek yetkili acente olan Ortadoğu A.Ş tarafından yapılarak İran tarafına teslim edilecek. Ortadoğu A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Berna Can, hazırlanacak kitap için şunları söyledi.

"Komşu ülke İran, Türk KOBİ'ler, sanayi ve diğer sektörlerimiz için çok önemli bir pazar. Bu nedenle, İran Ticaret Geliştirme Kurumu tarafından hazırlanan "Türkiye Ticareti" kitabı Türk firmaları için büyük bir şans. Ürettikleri mallara yeni pazarlar arayan firmalarımız, tanıtım ve reklamlarının yer alacağı bu kitap sayesinde İran'a ihracatlarını artırma fırsatı yakalayacaklardır."

Kaynak : http://www.internethaber.com/pazar-arayisindaki-kobilere-yeni-firsat-371492h.htm#ixzz1XvWrXK3I
 

Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,567 µs