En Sıcak Konular

‘Çelik istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır’

14 Eylül 2011 13:53 tsi
Has Parti Genel Sekreteri Dr. Kazım Arslan’ın Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’le ilgili basın açıklaması yaptı.

Has Parti Genel Sekreteri Dr. Kazım Arslan Ak Parti Genel Başkanı yardımcısı Hüseyin Çelik'in CHP'yi eleştirirken sarfettiği sözlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Arslan, basın açıklamasında siyasilerin çatışmacı uslüptan kaçınması gerektiğini belirterek Çelik'i eleştirdi.İşte o açıklama:

Ülkemiz son birkaç senedir, ciddi bir şekilde gerilim, çatışma, kamplaştırma ve kutuplaştırma siyaseti ile karşı karşıyadır. Birkaç ay önce yapılan genel seçimler de böyle bir atmosfer içerisinde gerçekleştirilmiştir. Seçimler olup bittiğine ve halkımız bir karar verdiğine göre, bundan sonra başta iktidar partisi olmak üzere sorumluluk makamında bulunanlara düşen görev, milletimizin bütününü kucaklayan bir siyasetin öncüsü ve örneği olmaktır.

Kavga siyaseti devam ediyor

Ancak üzülerek görmekteyiz ki, bu konuda, seçim öncesi dönemden farklı ve iyi bir takım gelişmeler yoktur. Bilinçli bir şekilde bu yanlış üslup devam ettirilmektedir.

Bunun en son örneği de, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’ in, Suriye’ deki gelişmelerle ilgili olarak CHP’nin tavrını eleştirirken sarf ettiği sözlerdir.

Bir partinin başkan ya da diğer yöneticilerinin eleştirileri beğenilmeyebilir. Ancak akademik kariyeri olan ve Milli Eğitim Bakanlığı da yapmış bir genel başkan yardımcısının mezhep ayrımcılığını çağrıştıran siyasi üslubunu tasvip etmek mümkün değildir.

Sayın Çelik’in “Niçin savunuyorsunuz Suriye'deki Baasçı rejimi? Açıkçası aklıma başka kötü şeyler de geliyor. Suriye'deki Baasçı rejim yüzde 15'lik kitleye dayanıyor. Acaba Sayın Kılıçdaroğlu mezhep yakınlığı dayanışmasıyla mı Suriye'ye bu manada sahip çıkıyor? Bu da aklımıza gelir” şeklindeki değerlendirmeleri çok yanlıştır.

Bu sözler, ülkemizde bir zamanlar çok tehlikeli bir şekilde uygulanmış olan ayrımcı ve kamplaştırıcı siyasetin yeni ve kötü bir örneğidir. Bu türden beyanlar inanç değerlerimiz açısından da doğru değildir.

Hâlbuki iktidar makamında bulunanların bütünleştirici ve birleştirici bir tavır ve üslup içerisinde olmaları milletimizin birlik ve bütünlüğü açısından çok önemlidir.

Siyaseten konuşulabilecek çok sözler varken, siyaseti bu dar kalıplara hapsetmek ülkemizde huzursuzluk çıkarmak ve toplumsal barışı bozmak isteyenlerin işine yarayacaktır.

Bu açıklama, birkaç sene önce Sayın Başbakan’ın, Ak Parti’nin hedefleri ile ilgili olarak yapmış olduğu bir konuşmada vurguladığı “etnik milliyetçiliğe karşıyız, bölgesel milliyetçiliğe karşıyız, dinsel milliyetçiliğe karşıyız” şeklindeki beyanlarına da zıt bir açıklamadır.

Bu noktada “Bugün yerden yere vurduğunuz Suriye rejimi ile daha birkaç öncesine kadar çok sıkı fıkı ilişkiler içerisindeydiniz. Suriye Devlet Başkanı ve diğer devlet erkânını kırmızı halılarla karşılayıp, ortak Bakanlar Kurulu toplantısı yapan sizin hükümetinizdi, Ak Parti Hükümeti idi. Acaba bu yakınlığı o zaman düşünemediniz mi” diye yeni bir tartışma başlatmak istemiyorum.

Ancak bu konudaki samimiyet sorununu vurgulamak için, bu örneğin gündeme getirilmesi gerektiği kanaatini taşıyorum. Kısacası burada bir samimiyet sorunu vardır.

Çelik derhal istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır.

Bu beyanat üzerinde yapılan tartışmalar ve gösterilen tepkiler sonrasında, Sayın Çelik’ in sözlerini tevil etmeye yönelik açıklaması da yeterli değildir.

Ülkemiz insanlarının birlik ve beraberliğini hedef alan bu sorumsuz beyanın sahibi bir genel başkan yardımcısının yapması gereken, kamuoyundan özür dileyerek istifa etmektir. Sayın Çelik derhal istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır. Çünkü milletimizin geleceğine yönelik sorumluluğun gereği budur.

Herkes üslubuna dikkat etmelidir. Bu üslupla, son seçimlerde olduğu gibi oylarını artırmak mümkün olabilir; ancak toplumsal huzuru ve kardeşliği tesis etmek mümkün değildir.



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,272 µs