En Sıcak Konular

'Türkiye, Arap ülkelerine örnek'

14 Eylül 2011 10:57 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu'daki ziyaretlerine Mısır'ın ardından Tunus'ta devam edecek. Tunus halkı merakla Erdoğan'ın yapacağı bu ziyareti bekliyor.

Erdoğan, Arap Baharı ziyaretlerine Mısır'ın ardından Tunus'la devam edecek. Erdoğan burada, Tunus Cumhurbaşkanı vekili Fuad El Mebazza ile görüşecek. Tunus Başbakanı El Baci El Kaid'le görüşmelerine devam edecek olan Erdoğan bu görüşmenin ardından Tunus'taki siyasi liderlerle bir araya gelmesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın bu ziyareti öncesinde ise Tunus'ta meraklı bir bekleyiş hakim. Erdoğan'ın gelişinden son derece memnun olan Tunus halkı, Erdoğan'ı çok sevdiklerini dile getiriyorlar. Ortadoğu'daki ezilmiş halkların savunucusu olarak tanımladıkları Erdoğan için Tunuslular, son dönemde gerilen İsrail-Türkiye ilişkilerinde, Türkiye'nin İsrail'e mesafe koymasını destekliyorlar.

Birleşmiş Milletler'in hazırladığı Palmer Raporu'nu kesinlikle kabul etmediklerini ifade eden Tunuslu vatandaşlar, BM'nin İsrail'in kırıntılarını süpürmekle suçluyor. Erdoğan'ın şu anda çok şerefli bir konumda bulunduğunu dile getiren Tunuslu Nizar Chabani, Türkiye'nin İsrail'in karşısında çok iyi durduğunu ve Filistinlilerin hakkını çok iyi savunduklarını ifade ediyor. Arap milleti olarak Erdoğan'ın kendi haklarını savunmasından dolayı çok memnun olduklarını aktaran Chabani, "Türkiye, diktatörlükle yönetilen Arap ülkelerine bir örnek durumundadır. O bakımdan Erdoğan'ın şu anki konumu çok büyük bir önem ifade ediyor." şeklinde konuşuyor.

Erdoğan'ın Mısır'da sarf ettiği ifadelere katıldığını kaydeden Chabani, "İsrail'in 9 Türk vatandaşını öldürmesi çok yanlıştı. Birleşmiş Milletler'in İsrail'i haklı çıkarma Palmer Rapor'unu da İsrail'in yanlışları kapama yönünde bir rapor olmasından dolayı da bu raporu kabul etmiyorum." ifadelerine yer veriyor.

Erdoğan'ın bütün Arap dünyası için çok cesur bir lider olarak gördüğünü belirten bir başka Tunuslu vatandaş Rania Mukaddem de, "Erdoğan'ı bütün Arap alemi için çok cesur bir kişi olarak görüyorum. Başbakanımızın özellikle, Filistin için yapmış oldukları için kendisine çok teşekkür ediyorum. İsrail ile Türkiye ilişkilerinin şu anki seviyede sürdürülmesi oldukça mantıklı bir karar." şeklinde konuşuyor.

Tunuslu bir öğrenci olan Eymen Güesmi ise Türkiye'nin siyasi açıdan Arap ülkelerine çok iyi bir örnek olduğunu anlatıyor. Güesmi "Erdoğan şimdiden Tunus'a 'hoşgeldin' demek istiyorum. Türkiye Tunus için çok güzel bir örnek. Siyasi açıdan çok başarılı politikalara sahip bu nedenle Tunus'a da Erdoğan gibi bir başbakan gelmesini istiyoruz. İsrail için Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan raporu kabul etmiyoruz. İsrail'in yanlışlarını kapatmak için düzenlenen bir rapor olmasından dolayı biz bu raporun gerçekliğine inanmıyoruz." diye Erdoğan'a desteklerini ifade ediyor. 

Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,733 µs