En Sıcak Konular

CHP, temizlik kıstası olarak Google'u gösterdi

13 Eylül 2011 18:38 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Google'a (bir tarafa) Kemal Kılıçdaroğlu, diğer tarafa sayın Tayyip Erdoğan yazın bakın şecerelerinde ne çıkıyor, kim ne kadar temiz göreceksiniz'' dedi.

Tekin, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Amasya'da, Merzifon'un Kayadüzü Belde Belediye Başkanı Bahtiyar Çil ile Gümüşhacıköy'de partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Daha sonra partisinin Amasya İl Başkanlığını ziyaret eden Tekin, burada yaptığı basın toplantısında partilerinin 41 projesini Edirne'den Ardahan'a il il dolaşarak anlatacaklarını söyledi.

''Bundan sonra parti içi çekişme beklemeyin'' diyen Tekin, tüm partililerin uyum içinde, özveri ile çalışacağını ve partilerini iktidara taşıyacaklarını ifade etti. Gündeme ilişkin soruları da yanıtlayan Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in partilerine yönelik sözlerine işaret ederek, şunları kaydetti:

''Siz Türkiye'nin dış politikasını ayaklar altına alacaksınız, onurunu zedeleyeceksiniz, teröre esir olacaksınız, bu ülkenin Alevi yurttaşlarının onurunu zedeleyeceksiniz, ondan sonra şizofreni arayacaksınız. Şizofreninin genel merkezi ta AKP'nin ortasındadır.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İsrail'in uyarılarına rağmen Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye gitmesine neden izin verildiğini soran Tekin, ''Mavi Marmara operasyonu devam ederken Türkiye'nin burada müdahale etme gücü yok muydu?'' dedi.

Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Geldiniz, 'efendim İsrail özür dilesin' dediniz. İsrail de, 'ben özür dilemiyorum' dedi. Sonra Birleşmiş Milletler bir komisyon oluştursun diye talep ettiniz. Birleşmiş Milletler'de komisyon oluşmasını talep eden Türkiye'nin kendisi. Şimdi siz bu komisyonun sonuçlarına katlanacaksınız.''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a yönelik sorularını hatırlatan Tekin, ''Sayın Genel Başkanımız bir şey soruyor, sayın Genel Başkanımıza 'kirli' diyor. Teknoloji gelişti. Google'a Kemal Kılıçdaroğlu, diğer tarafa sayın Tayyip Erdoğan yazın bakın şecerelerinde ne çıkıyor, kim ne kadar temiz göreceksiniz'' diye konuştu.

Tekin, iktidarı dış politika ve terörle mücadele konusunda da eleştirerek, ''Maalesef bu iktidarın terör konusunda ciddi bir yol haritası olmadığını hepimiz çok açık ve net biliyoruz'' dedi.

''Deniz Feneri e.V. Soruşturması''na da işaret eden Tekin, davanın şike iddialarıyla aynı süreçte açılmasının ''manidar'' olduğunu savunarak, tutuklu CHP'li milletvekilleriyle ilgili bir soru üzerine de şöyle devam etti:

''Hukuksuzluk vekillerimize işleyen bir sorun değil. Biliyorsunuz Türkiye'de 70'e yakın gazeteci, bilim insanı, çok sayıda insan sadece ve sadece telefon dinlemelerinden dolayı şu an gözaltında. Adeta telefon taşımak bir suç haline dönüştü. Sıradan insan bile telefonla konuşurken kaygılı konuşuyor. İnsanların telefon konuşmaları, özel yaşamlarının bir iktidar tarafından denetlenmesi demokrasi ayıbıdır.''

Başbakan Erdoğan'ın Mısır gezisini de değerlendiren Tekin, ''Sayın Başbakan Mısır'dan döndükten sonra öyle umut ediyorum ki Şırnak ve Hakkari'ye de uğrayacaktır. Bu iller bu ülkenin birer parçasıdır, oralara da uğraması lazım, ne oluyor, ne bitiyor diye. Sayın Başbakan umut ediyorum ki Mısır'daki gösteriyi, Şırnak'ta da yapar'' ifadelerini kullandı.

Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,247 µs