En Sıcak Konular

Erdoğan'ın konuşması ilgiyle bekleniyor

13 Eylül 2011 14:14 tsi
Kuzey Afrika ziyaretinin ilk durağı olan Mısır'ın başkenti Kahire'deki temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kahire'deki temasları çerçevesinde yapacağı ikili görüşmelerin yanı sıra yapacağı konuşmalar da ilgiyle bekleniyor.



Programı kapsamında Meçhul Asker Anıtı ve Türk Şehitliği'ne çelenk koyan Erdoğan, El Ezher Şeyhi Ahmet El Tayyib ve Mısır Müftüsü Dr. Ali Cuma ile Yüksek Askeri Konsey Başkanı ve Savunma Bakanı Mareşal Hüseyin Tantavi ile biraraya geldi.

Başbakan Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi ile baş başa görüşmesinin ardından Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi açılış oturumunda konseye hitap edecek. Başbakan Erdoğan, Mısır Başbakanı İsam Şeref ile gerçekleştireceği görüşmeden sonra ''Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi''nin kurulmasına ilişkin bildirgeyi imzalayacak ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Ziyareti sırasında Mısır kamuoyunun yanı sıra tüm dünyaya mesajlar vermesi beklenen Erdoğan'ın, bu çerçevede Kahire Üniversitesi Uluslararası Hukuk Forumu'nun ev sahipliğinde Opera Binası'nda yapacağı konuşma da dikkatle takip edilecek. Erdoğan'ın, Mısır ve uluslararası kamuoyuna sesleneceği konuşmasında Türkiye-Mısır ilişkilerinin yanı sıra bölgesel konular, İsrail-Filistin meselesi gibi konularda mesajlar vermesi bekleniyor.

ABD Başkanı Barack Obama da 2009 yılında göreve başlamasının hemen ardından gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde İslam dünyasına yönelik mesajlarını Kahire Üniversitesinde yaptığı konuşmada vermişti.

Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,104 µs