En Sıcak Konular

BDP'den PKK’ya tepki

13 Eylül 2011 08:48 tsi
BDP'den PKK’ya tepki 'PKK’nın eylemlerine karşı halkla mücadele edeceğiz'

BDP Parti Meclisi kongresi sonrası ilk toplantısını yaptı. Toplantı sonrasında yayınlanan sonuç bildirgesinde TBMM’de çalışmalara katılma konusunda karar blok milletvekillerine bırakıldı. AKP hükümetinin suçlandığı bildiride PKK’nın askeri eylemlerine tepkinin yer alması da dikkat çekti:

KAZANIMLAR

Son gelişmelerden de anlaşıldığı üzere, AKP Hükümeti, özellikle Kuzey Afrika ve Suriye’de meydana gelen gelişmelerden sonra, Kürt halkının ve Türkiye demokrasi güçlerinin bu güne kadar elde ettiği bütün kazanımları yok etmeye çalışıyor.

KÜRT SORUNU

Sorunun çözümünü dağı taşı bombalayarak bastırmakta arayanlara, Kürt sorunu bitmiştir diyenlere açıkça diyoruz ki; Kürt sorunu çözülmemiştir, vardır. Kürt sorunu ancak Kürtler; “bizim bir halk olarak sorunumuz kalmadı” dedikleri zaman biter. Kürt sorunu bitmiştir deme hakkı yalnız Kürt halkına aittir. Kürt sorunu Türkiye’nin en temel sorunudur ve pek çok sorunun çözümü de Kürt sorununun demokratik çözümüne bağlıdır.

KAZANINI OLMAZ

Kürt sorununu çözmek yerine silaha ve uluslar arası güçlerin savaş oyunlarına yaslanmak, Türkiye’nin geleceğini tehlikeye atmak demektir. AKP hükümeti, zorla başlattığı bu savaştan başarıyla çıkamaz, bu savaşın kazananı olamaz. Erdoğan da, devletin bütün diplomatik, askeri ve istihbarat güçleri de bu gerçeği biliyor. Savaş Türkiye’yi yıkıma sürükler. Hepimiz sadece bu savaşın faturasını öderiz, acılarını yaşarız.

BARIŞ CEPHESİ

Bu nedenlerle, önümüzdeki dönemim temel ve en acil görevinin savaşa karşı barış cephesini güçlendirmek olduğu ortadadır. PM’miz, İmralı’da sürdürülen tecridin kaldırması, PKK lideri Öcalan’ın yeniden müzakereleri sürdürebileceği koşulların yaratılması için, Kandil’in bombalanmasına, askeri operasyonlara ve PKK’nın askeri eylemlerine, sokağın gazlanmasına ve kurşunlanmasına, tutuklamalara karşı barış sesini yükseltmek için, Türkiye demokrasi güçlerinin birliği için, AKP’nin savcısıyla, medyasıyla, icraatlarıyla partimize karşı geliştirdiği topyekûn savaşa karşı topyekûn karşı durmak için, her alanda halkımızla birlikte, bedeli ne olursa olsun mücadelede kararlılığını ilan etmiştir.

ALANLARA İNECEĞİZ:

Savaş karşıtı diğer çevrelerle güç birliği yapılarak bütün Türkiye’de alanlara ve sokaklara inilerek barış için etkinlikler yapılması, tutuklamalar ve genel seçimler nedeniyle boşalan il ilçe teşkilatlarında acilen kongre süreçlerinin başlatılması kararlaştırılmıştır.

Bu haber 1,025 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,098 µs