En Sıcak Konular

ABD'den Türkiye'ye destek

13 Eylül 2011 09:23 tsi
ABD'den Türkiye'ye destek ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü terör örgütü PKK'ya yönelik, 'Türkiye'nin kendini savunma hakkı olduğunu düşünüyoruz' dedi...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, ''Türkiye ve İsrail taraflarınca, aralarındaki ilişkilere dair yapılan açıklamaların dozunun son günlerde hafiflemiş görünmesinden memnuniyet duyuyoruz'' dedi.

Nuland, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği günlük basın brifinginde bir soru üzerine, ''Türkiye ve İsrail tarafından yapılan son açıklamaların, daha önceden duydukları bazı aşırı fikirlere göre daha güven verici nitelikte olduğunu'' belirtti.

''Türkiye ve İsrail taraflarınca, aralarındaki ilişkilere dair yapılan açıklamaların dozunun son günlerde hafiflemiş görünmesinden memnuniyet duyuyoruz. Durumla ilgili olarak her iki tarafla da görüşmekteydik. Bölgedeki herkesin sükunet çağrısı yapma ve sükuneti destekleme yönünde sorumluluğu bulunuyor'' diye konuşan Nuland, Türkiye ve İsrail'e, yapıcı bir ilişkiye sahip olabilecekleri bir konuma geri dönmeleri yolunda yaptıkları çağrıyı tekrarladı.

Nuland, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon'un geçen hafta yaptıkları görüşmenin içeriğine dair bir soru üzerine ise, görüşmede Türk-Amerikan ilişkilerinin tüm boyutlarının yanında, ABD'nin Türkiye-İsrail ilişkilerinin durumuyla ilgili kaygıları, Ortadoğu barışı, Libya ve Suriye gibi konuların konuşulduğunu bildirdi.

Washington Post gazetesinde yayımlanan, ''ABD'nin, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK militanlarına karşı kullanmak amacıyla Predator insansız hava araçlarını topraklarında konuşlandırma isteğini değerlendirmekte olduğu'' şeklindeki haberin sorulması üzerine Nuland, istihbarat konularına giremeyeceğini kaydederken, PKK'yı terör örgütü olarak gördüklerini yineledi.

Nuland, ''Türkiye'nin kendini savunma hakkı olduğunu düşünüyoruz ve PKK'yı bir terör örgütü olarak görüyoruz. Türkiye ile Irak arasında iyi bir diyaloğun kurulması için çağrıda bulunmaya ve bu yönde çaba göstermeye devam ediyoruz" diye konuştu. 

A.A.



Bu haber 1,105 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,695 µs