En Sıcak Konular

Mısır heyecanla Erdoğan'ı bekliyor

12 Eylül 2011 16:49 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu gece başlayacak olan Mısır ziyareti öncesinde Kahire caddelerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın portreleri kapladı.

Mısır'da faaliyet gösteren Türk işadamları tarafından 6 Ekim Köprüsü ve Nasır City bölgesindeki yollardaki bilbordlarda yer alan Erdoğan resimlerinin üzerinde Türk ve Mısır bayrakları bulunuyor ve "Birlikte bir gelecek için el ele Recep Tayyip Erdoğan" yazısı yer alıyor.

Konu ile ilgili olarak AA muhabirine açıklamalarda bulunan Dünya Türk İş Konseyi Afrika, Ortadoğu ve Körfez Bölgesi Başkanı Tunç Özkan, Erdoğan'ın Mısır'a yapacağı geziden onur duyduklarını, gezinin tarihi önem taşıdığını kaydetti.

Gezinin duyurulması için kendilerinin de katkı sağladığını söyleyen Özkan, Erdoğan'ın Mısır gezisinin iki ülke ekonomisi, askeri ve siyasi ilişkileri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Mısır basını da Erdoğan'ın gelişini manşetlerden okuyucularına duyurarak, ziyaretin önemine ilişkin detaylı bilgiler verdi. Başbakan Erdoğan'ı Kahire'ye varışında Mısır Başbakanı İsam Şeref'in karşılayacağı öğrenildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Şeref'in Erdoğan'ı havalanında karşılayacak olması Mısır tarafının ziyarete verdiği önemin bir göstergesi.

Mısır basını Müslüman Kardeşler'den bir heyetin Erdoğan ile görüşeceğini, heyete Müslüman Kardeşler Yürütme Konseyi Rehberi Muhammed Bedii'nin bizzat başkanlık edeceğini yazdı.

Mısırlılar ise havalanına giderek Erdoğan'ı Türk bayrakları ile karşılamayı planlıyorlar. AA muhabirine konuşan aktivitistler, Erdoğan'ın Mısır gezisinin kendilerinde heyecan yarattığını söylediler.

-MISIRLILAR ERDOĞAN ERDOĞAN İÇİN GÖSTERİ YAPIYOR-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu gün Mısır'a yapacağı resmi gezi öncesinde, Kahire'deki Türk Büyükelçiliği önünde toplanan Mısırlılar, Erdoğan lehine sloganlar atarak gösteri yapıyor.

Erdoğan'a "Mısır'da nereye gelirsen gel hoş gelirsin sefa getirirsin" diye seslenen göstericiler, akşam saatlerinde de havalanına giderek Erdoğan'ı karşılayacaklarını belirttiler.

Türkiye lehine de slogan atan göstericiler, İsrail'e karşı Türkiye'nin kararlaştırdığı eylem planının aynısını Mısır'ın da uygulamasını istedi.

Sayıları yüzleri bulan göstericiler, Eroğan'ın Mısır gezisinin kendilerini gururlandırdığını belirterek, Türkiye ve Mısır'ın bölgede beraber hareket etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,153 µs