En Sıcak Konular

Piyasayı sallayan dedikoduya açıklama

12 Eylül 2011 14:24 tsi
Fransa Sanayi Bakanı Eric Besson, mali piyasalarda zor günler geçiren Fransız bankalarının kısmen millileştirilmelerine yönelik varsayımlara şiddetle karşı çıktı.

RMC radyo kanalına konuşan Besson, "mali piyasalarda zor günler geçiren bankaların kısmen millileştirilmesini dillendirmek tamamen zamansız bir varsayımdır"dedi. Fransız bankaların, Avrupa "güvenilirlik testini" başarıyla geçtiğini hatırlatan Besson, "ulusal bankaların sağlamlığına ve dayanıklılığına olan güvenin tam olduğunu" ifade etti. BNP Paribas, Credit Agricole et Societe Generale gibi ülkenin önemli bankaları, pazartesi borsada yüzde 10’a varan düşüşlerle başladı. Societe Generale, borsanın açılmasından önce bankanın zararların düşürülmesi için bir dizi tedbirleri içeren önlem paketini kamuoyununa duyurdu.

Fransız bankası Societe Generale, 2015 yılına kadar uygulamayı hedeflediği işten çıkarmaları da içeren tasarruf planını hızlandırmayı planlıyor.

Yunanistan bankalarının durumundan olumsuz yönde etkileneceği söylentileriyle Temmuz ayından bu yana hisseleri yüzde 58’e varan oranda değer kaybeden Societe Generale’den yapılan açıklamada, varlıkların satışını ve maliyet kesintisini içeren strateji planını hızlandırma kararı aldıkları belirtildi.

Açıklamada, İtalya ve Yunanistan gibi borçlu ülkelerdeki risklerin, 9 Eylül itibariyle 4,3 milyar avroyu bulduğu ve yönetilebilir olduğu ifade edildi.


Banka ayrıca, BASEL 3 sermaye yeterlilik oranını 2013 yılı sonuna kadar karşılayacak güçte olduklarını vurguladı.

Bu sabah Paris Borsasında, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Fransız bankalarının kredi notunu düşürebileceğine yönelik söylentilerle Societe Generale, BNP Paribas ve Credit Agricole hisseleri yüzde 10’a varan oranda değer kaybetti.



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,540 µs