En Sıcak Konular

Nedim Türkmen resmen aday oldu

12 Eylül 2011 14:01 tsi
Orduspor Kulübü Başkanı Doç. Dr. Nedim Türkmen, tüm görüşleri ortaya koymak için Kulüpler Birliği Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Türkmen, 50 yılın üstünde bir zaman diliminde profesyonel ligin bulunduğunu hatırlatarak, "Türk futbolunun böylesine zor bir döneminde bütün bu görüşleri ortaya koyabilmek ve Türk futboluna faydalı olabilmek anlamında aday oldum" dedi.

Nedim Türkmen, açıklamalarında şunları dile getirdi:

“Türk futbolunda profesyonel ligin başlamasından bu yana 50 yılın üstünde bir zaman geçti. Şuan da ise en zor dönemlerinden birini yaşamakta. Bu dönemden çıkılırken çok dikkatli ve sağduyulu hareket etmek gerekiyor. Camiaların tepkilerinden veya ekonomik gerekçelerle hareket etmemek gerekiyor. Tabii ki ekonomi çok önemli, futbolun finansmanı çok önemli ama insanlara ahlak mı, hukuk mu, yoksa ekonomi mi üçlemi içerisinde bırakmamak gerekiyor.

Böyle zor bir dönemde kriz yönetimi becerisi, diplomasi, toplum mühendisliğinin bütün unsurlarını içerecek şekilde bir yönetim anlayışı ortaya koymak gerekiyor. Ben de bir çok sorumluluğum olmasına rağmen Türk futbolunun böylesine zor bir döneminde bütün bu görüşleri ortaya koyabilmek ve Türk futboluna faydalı olabilmek anlamında aday oldum.

Burada oluşacak yeni yönetimde başkan olmuşuz, başkan yardımcısı olmuşsuz veya hiç yönetime girmemişiz bunun hiçbir önemi yok. Ben sadece bu anlattığım unsurlara dikkat çekmek için adaylığımı açıkladım. Çok zor bir dönemdeyiz, bugünü düşünmememiz gerekiyor, geleceği düşünmemiz gerekiyor, bugünü kurtaralım diye Türk futbolunun geleceğin tehlikeye atmamamız gerekiyor.

Bu zor dönemden çıkarken dikkat etmemiz gereken bir çok unsur var. Bu işin UEFA ve FİFA ayağı var. Uluslar arası alanda Türkiye’nin prestiji var. Yine Türkiye’de Futbola olan ilginin azalması, yine ortaya çıkan duruma göre insanların futboldan soğuması var. Bunları belli bir plan dahilinde akıllı ve sağduyulu olarak hareket edersek çözebiliriz. Tabii ki uluslar arası kurallardan hiç sapmadan.

Bu anlayışı hakim kılmak ve faydalı olmak için adaylığımı açıkladım. Salı günü Ankara’da kulüpler ile yine bir araya geleceğiz, aday sayısını teke düşürmeye çalışacağız.”

CİHAN 

Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs