En Sıcak Konular

Sezgin Tanrıkulu'dan tuhaf iddia

12 Eylül 2011 13:42 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'dan 12 Eylül referandumu için tuhaf sözler...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, halkın sandık başına gittiği 12 Eylül referandumunu 12 Eylül darbesiyle eşdeğer gördüklerini söyledi. Tanrıkulu, “Bize göre iki 12 Eylül darbesi var. Şu anda 12 Eylül dönemini yaşıyoruz.” iddiasında bulundu.

Diyarbakır’daki Sümerpark’ta basın toplantısı düzenleyen Sezgin Tanrıkulu, 12 Eylül referandumundan bu yana darbe ile hesaplaşma adına yapılan değişikliklerin darbe zihniyetinde yetişen kurumların güçlenmesine neden olduğunu ileri sürdü.

Tanrıkulu, “Türkiye dünyada en çok terör mahkûmu bulunan ülkeler arasında yer alıyor. Milyarlık Çin’i bile katladık.” dedi.

Diyarbakır Cezaevi’nin neden kapatılmadığını soran Tanrıkulu, geçmişle hesaplaşmak için önerdikleri komisyonların iktidar tarafından sahiplenildiğini ileri sürdü.

Demokrasi adına atılan önemli adımlardan biri olan 12 Eylül referandumundan sonra Kürt meselesinin patlama noktasına geldiğini ileri süren Tanrıkulu, “İlk kez sivil bir iktidar devletin kurumları üzerindeki yetkisini tüm gücüyle kullanarak toplumu geri dönülmez bir çatışmaya sürükledi.” dedi.

Referandum sonrasındaki sürecin 12 Eylül darbe döneminden farksız olduğunu iddia eden Tanrıkulu, darbe döneminden kalan kurumların iktidara göre şekillendiğini savundu.

Tanrıkulu, gazetecilerin "Kara harekâtı yapılacak mı?" sorusuna da, “Bu iş silahla çözülmez. Kaç kez kara hareketi yapıldı, görüldü. 30 yıldır çözülmedi böyle. Bu iş silahla çözülmez. Çözülseydi 30 yıldır çözülürdü. 12 Eylül askeri darbesi bu sorunun böyle olmasına neden oldu. Bu boyuta varmasına neden oldu. AK Parti de 9 yıldır bu sorunu çözmedi, gerçekçi bir yaklaşım sergilemedi. Bu iktidarın ne yapmak istediğini kamuoyuna açıklaması gerekiyor.” cevabını verdi.

CİHAN 

Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,660 µs