En Sıcak Konular

Suriye'ye kritik uyarı

12 Eylül 2011 13:22 tsi
Körfez İşbirliği Konseyi, ülkedeki 'ölüm makinesi'ne son verilmesi çağrısı yaptı...

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), Suriye'de ''ciddi reformlar'' yapılması çağrısında bulunarak, ülkedeki ''ölüm makinesine'' derhal son verilmesini istedi.

El Cezire'nin haberine göre Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde dün yapılan KİK dışişleri bakanları toplantısının sonunda yayımlanan bildiride, Suriye'de yönetim karşıtı protestolara karşı sert müdahaleye son verilmesi ve ''Suriye halkının taleplerini karşılayacak ciddi reformların uygulanması'' çağrısında bulunuldu.

KİK, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman'dan oluşuyor.

Suudi Arabistan, Kuveyt ve Bahreyn, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetiminin protestoculara karşı güç kullanmasını protesto etmek amacıyla geçen ay Şam büyükelçilerini geri çağırmıştı. Katar ise Esad yanlılarının Şam Büyükelçiliğine saldırması üzerine temmuz ayında elçiliğini kapatmıştı.

BM İNSAN HAKLARI YÜKSEK KOMİSERİ: "SURİYE'DE ÖLENLERİN SAYISI EN AZ 2600"

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, Suriye'deki olaylarda ölenlerin sayısının en az 2600 olduğunu belirtti.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Pillay, BM İnsan Hakları Konseyi'nin Cenevre'de başlayan toplantılarının açılışında yaptığı konuşmada, "ülkedeki güvenilir kaynaklara dayanan" bilgilere göre Suriye'de yaklaşık 6 aydır süren çatışmalarda ölenlerin sayısının en az 2600 olduğunu kaydetti.

BM İnsan Hakları Konseyi, Suriye'deki gelişmeler nedeniyle geçen ay acil bir toplantı yapmış, Suriye yönetimini kınamıştı.

SURİYE İNSAN HAKLARI ÖRGÜTÜ: ''GEÇEN HAFTA 113 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ''

Suriye İnsan Hakları Örgütü Seveysiya, güvenlik güçlerinin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad karşıtlarına yönelik operasyonlarında geçen hafta en az 113 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Örgütten yapılan açıklamada, 113 sivilin arasında Humus'ta öldürülen 5 kişilik bir ailenin de bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, ayrıca 3 aktivistin cezaevinde muhtemelen işkence yüzünden öldüğü, işkencenin sokak protestoları liderlerini saf dışı bırakmak için giderek daha çok kullanılan bir yöntem olduğu ifade edildi.

Örgütün açıklamasında, ''Geçen hafta eşi benzeri görülmemiş bir baskıya tanık olduk. Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların bulunduğu pek çok Suriyeli'nin fiziksel zarar görmeme hakkı elinden alındı'' denildi.

TARAFTARLARI, BEŞŞAR ESAD İÇİN YAŞ GÜNÜ KUTLAMASI YAPTI

Suriye'de, taraftarları, Devlet Başkanı Beşar Esad için yaş günü kutlaması yaptı.

Başkent Şam'ın Bab Tuma Meydanı'nda yapılan Beşar Esad'ın doğum günü etkinliğine çok sayıda sanatçı, ülkedeki medya organları temsilcileri ve bazı milletvekilleri katılırken, havai fişek gösterisi yapıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte katılımcılar, ''Allah, Suriye, Beşar, hepsi bu kadar'', ''Ebediyete kadar Esad'' ve ''Seninle ölüme kadar varız'' sloganları attı.

1965 yılının Kasım ayının 9'unda doğan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın yaş gününün, taraftarınca kendisine moral vermesi amacıyla önceden düzenlendiği öğrenildi. (AA) 

Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,406 µs