En Sıcak Konular

Kuzey Irak hareketlendi!

2 Haziran 2007 14:15 tsi
Kuzey Irak hareketlendi! Türk askerlerine Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde silah doğrultulması Kuzey Irak'ı hareketlendirdi. KYB'ye göre Türk askeri beş noktadan top ateşi açtı. Öte yandan kuzey Iraklı yetkililerden özür üstüne özür geliyor.

IRAK Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği, sınıra konuşlanan Türk askerlerinin, Hakurk başta olmak üzere 5 ayrı noktada top ateşi açtığını öne sürdü.

KYB'nin internet sitesi, sınır hattında büyük askeri yığınak yapan Türk Ordusu'na bağlı topçu birliklerinin, gece yarısı Kuzey Irak’taki Duhok kentinin Soran ilçesine bağlı Sidekan bucağına topçu ateşi açtığını ileri sürdü. Açılan ateşte can kaybı olmadığı, bölgedeki peşmerge güçleri ayrıca Türk askerlerinin PKK’lı teröristlerin bulunduğu gerekçesiyle İran sınırındaki Hakurk ve çevresindeki Elmuş, Muslok ve Mezra köyü ile Sur Dağı’nı da havan topları ateş açtığı ileri sürdü.

Süleymaniye Emniyet Müdürlüğü: Türk askerlerinden özür diledik

Kuzey Irak'ta Türk askerlerine silah doğrultulması ile ilgili Süleymaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yerel güçlerin durdurduğu askerlerin kimliklerinin önceden bilinmeden arama yapıldığını ancak, sözlü tacizde bulunulmadığını iddia etti.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği’nin internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre Süleymaniye Emniyet Müdürlüğü sözcüsü, dün öğle saatlerinde bu kentte görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı olduklarını bilinmeyen yabancı bir aracın kentin en hassas bölgesinde kamerayla çekim yaparken görülmesi üzerine Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince durularak arama yapıldığı belirtildi. Sözcü şu iddialarda bulundu: “Bilindiği gibi son dönemlerde bölgede yaşanan patlamalarla ilgili olarak kentte yoğun güvenlik önlemleri almış bulunmaktayız. Dünkü olay, özellikle de güvenliğini sağladığımız Türk askerine yönelik kasıtlı bir olay değildir. Şuan kentin her köşesinde terörle mücadele şubesine bağlı ekiplerimiz bulunuyor. Dünkü olay da ekiplerimiz doğal olarak görev başındayken yaşandı.Yabancı araç, içinde Türk askerleri olduğunu bilmeyen ekiplerimiz tarafından dün öğle saatlerine kentin 60 metre üzerinde yetkililerin evlerinin bulunduğu bölgede araçtan kamerayla çevrenin çekimlerini yapan durdurularak arama yaptılar. Bunların yanında tercüman yoktu. Türk askerileri kendilerini tanıtmaktan zorluk çekti. Ekiplerimiz arama sırasında araçta çok sayıda değişik çapta susturucu silah ve yer tespiti için kullanılan askeri cihaz bulundu. Daha sonra tecümanın gelmesiyle, Süleymaniye’de görev yapan Türk askeri birimine ait oldukları anlaşıldı ve kendilerinden özür dileyerek serbest bıraklıdılar.”

KYB: Koruma tahsis ettik!

Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin Ankara Temsilcisi Behruz Galili, Genelkurmay'ın açıklamasını basından öğrendikten sonra Süleymaniye ile temas kurarak olay hakkında bilgi aldığını söyledi. Galili'nin iddiasına göre, Süleymaniye kentinin dışına çıkarak bazı noktalarda fotoğraf çeken özel kuvvetler mensupları, kente döndüklerinde durduruldu. Ancak, Galili, iki aracı durduran polislerin karşısındakilerin Türk askeri olduğunu 'bilmediğini' belirtti. Galili, Süleymaniye kentinde görev yapan Türk askerlerinin hem araçlarına hem de ofislerine koruma verildiğini, olayın meydana gelmesine koruma almadan kent dışına çıkan askerlerin neden olduğunu iddia etti. Olayın yanlışlıkla meydana geldiğini belirten Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin Ankara temsilcisi, "Girişim, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına karşı değildir" dedi.



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,561 µs