En Sıcak Konular

Çalışma teşkilatı sil baştan değişiyor

12 Eylül 2011 11:14 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı 18 bölge müdürlüğü İŞKUR’a devrediliyor.

Türkiye İş Kurumu’nun adı da İstihdam Kurumu oluyor.

Hükümetin aldığı kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi kapsamında çalışmalar son sürat devam ediyor. Birçok bakanlığın teşkilat yapıları yeniden oluşturulurken bunlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da eklendi. Bakan Faruk Çelik’in talimatıyla yürütülen çalışmayla bakanlığın hem kendi teşkilatı hem de bağlı ve ilgili kuruluşların yapısı adeta sil baştan düzenleniyor.

81 noktaya çıkacak

Şuan 18 ilde bulunan Bölge Çalışma Müdürlükleri kaldırılıyor ve görevleri Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) müdürlüklerine devrediliyor. Böylece işverenler ve çalışanlar Bakanlığa 18 noktadan değil, 81 noktadan ulaşabilecek. Bu şekilde işçi şikayetlerinin çok daha hızlı şekilde sonuçlandırılması hedefleniyor. İstihdam politikalarını uygulamakla görevli Türkiye İş Kurumu’nun adı, Türkiye İstihdam Kurumu oluyor. Kurumun yapısı güçlendirilirken görev ve yetkileri de artırılarak işsizlikle mücadelede daha etkin rol oynaması amaçlanıyor. Hali hazırda Bakanlık Teftiş, İş Teftiş ve İŞKUR Teftiş kurullarından oluşan üçlü teftiş yapısı birleştiriliyor.

SGK güçlenecek

Böylece, çalışma hayatının denetimi tek elden yürütülmüş olacak. SGK’daki teftiş birimi ise SGK’nın özerk yapısı ve büyüklüğü göz önünde bulundurularak birleşme dışında tutuluyor. Buradaki amaç ise SGK’nın denetim gücünü muhafaza ederek kayıtdışı istihdamla mücadelede birimin daha aktif olmasını sağlamak. Bu yapı ile işçi şikayetleri ile ilgili süreç de çok daha hızlı şekilde sonlandırılabilecek.

81 il ve 315 ilçede örgütlenen ve devlet bütçesinden sonra en büyük bütçeyi kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nda şu an 4 olan genel müdürlük sayısı 7’ye çıkarılıyor. Sosyal tarafların da görüşleri alınarak yürütülen çalışmalar bir hafta içerisinde sonuçlanmış olacak.

bugün



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,009 µs