En Sıcak Konular

11 Eylül, Avrupa'da güvenlik maliyetini beşe katladı

11 Eylül 2011 20:24 tsi
ABD'de meydana gelen 11 Eylül’deki saldırı son 10 yıl içinde Avrupa’daki havalimanlarında güvenlik maliyetlerinin beş katına çıkmasına sebep oldu.

11 Eylül, Avrupa havalimanlarındaki güvenlik maliyetini beşe katladı. 10 yıl önce ABD’de meydana gelen saldırının etkileri hala konuşulmaya devam ediliyor. 11 Eylül saldırılarının yolcu uçaklarıyla yapılmış olması, bu tarihten sonra yolcu seferlerindeki güvenlik kontrollerin arttırılmasına sebep oldu.

11 Eylül’deki saldırı son 10 yıl içinde Avrupa’daki havalimanlarında güvenlik maliyetlerinin beş katına çıkmasına sebep oldu. Avrupa Parlamentosu (AP)’nin Belçikalı milletvekili Said El Khadraoui’nin yaptığı bir araştırmaya göre, Avrupa’daki havalimanı yönetimleri 11 Eylül’den sonra ciddi teyakkuza geçti ve daha önce bütçelerinin yüze 5’lik seviyede bulunan güvenlik payı 11 Eylül’den sonra yüzde 35’lere çıktı.

Hava meydanlarındaki kontroller sıkılaştırılırken, ABD’nin ısrarıyla Avrupa’da uçaklara sıvı sokulması dahi yasaklandı. On yıl önceki saldırı öncesi havalimanlarının bütçesinden sadece yüzde 5 ila 8 güvenlik için harcanırken, 11 Eylül sonrasındaki süreçte bu rakam ekstra kontroller ve personelin eklenmesiyle bütçenin yüzde 29 ila 35’i güvenliğe harcanır hale geldi.

Artık her on personelden dördü güvenlik biriminde istihdam ediliyor. Tüm bu ekstra yükün yolcu fiyatlarına ne kadar yansıtıldığını tespit edilemediği ifade edilirken, Belçika’daki Brussels Airlines Havayolu Şirketi’nin yolcu başına 6,42 Euro ‘güvenlik harcı’ alındığı biliniyor.

Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,317 µs