En Sıcak Konular

'Derinden değişim iki ülkeyi etkileyecek'

11 Eylül 2011 16:58 tsi
'Derinden değişim iki ülkeyi etkileyecek' "1854-1923 arasında "kurulanlar" derinden değişecek! Bu devinimden en çok etkilenecek iki ülke İsrail ve merkez parçada kurulan Türkiye olacak!"

1 Bugünkü Türkiye'nin "merkez" olduğu bütün 1854-1923 arasında parçalandı. 1915-1923 "merkez" savaşıydı, kurtarıldı, fiziki olarak ele geçmedi ama kurulan devlet manipüle edildi
2  1923 sonrası "hareket" daha da hızlandı. Amaç; "ana parça" yani Ankara'nın başkentîstanbul'un merkez olduğu ideolojik yapı ile "bütün bağları" kesmek ve kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile "diğerlerinin" ilişkisini "YOK" noktasına çekmekti. "Finansal-ekonomik-sosyal" krizler ve askeri darbeler eşliğinde baskı altına alınan "MERKEZ", ayrılan parçalara müdahale edemeyecek, ideoloji üretemeyecek"hale getirildi".
3 2001 Eylül saldırısı, temeli 1854 sonrasında atılan ve 1945 sonrasında "tam olarak" kurulan dünya düzenini yıkarken "bütünün parçalarını da" yerinden oynattı.
4 2003-2008 arasında "sistemde bozulma", BÜTÜN'ün tamamında "taşlar yerinden" oynadı.
5 Ana parça "Süleymaniye ve IMF çuvallarını" yırttı ve "diğerlerini" keşfetti. Diğer parçalarda da durum farklı değil. Halklar uyandı, diktatörler sallandı ve "parçalarda" derin bir deprem dalgası yayıldı. Aynı parçalanma yıllar önce Balkanlar'da çok kanlı şekilde olurken, kan bu sefer "Afrika ve Ortadoğu'ya farklı şekilde sıçradı"! Yunanistan'da "diğerlerinden kültüreletnik-dini" ayrışma olduğu için orada "deprem" ekonomik oldu ama detay aynıydı: "Bütün"den koptu ve ayakta kalamadı.
Sonuç: 1854-1923 arasında "kurulanlar" derinden değişecek! Bu devinimden en çok etkilenecek iki ülke İsrail ve MERKEZ parçada kurulan Türkiye olacak!

Son söz: Bütüne dair parçaların özgür kaldığı, "MERKEZİN" değiştiği, birbirlerini "akıl, mantık, duygu, kültür, etnisite ve DİN" dinamikleri ile buldukları bu "DEVİNİM" nasıl devam edecek, nasıl bir yapı ortaya çıkacak! "Ana parça" yani MERKEZ TÜRKİYE, "bütünlüğü sağlayacak" bir TEZ üretebilecek mi yoksa bu "BÜTÜNLEŞME" yarım mı kalacak! Önümüzdeki süreç ÇOK ÖNEMLİ! Sorgulamaya devam edeceğiz!

Yiğit Bulut / Habertürk (İlgili kısım)



Bu haber 1,633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,991 µs