En Sıcak Konular

BDP İl Başkanı Karataş tutuklandı

11 Eylül 2011 13:43 tsi
Adana'da bölücü terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın "Sivil itaatsizlik" eylemlerini yönlendirdikleri ve örgüte üye oldukları iddiasıyla Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Zeki Karataş'ın da aralarında olduğu 11 kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Ağustos Perşembe günü sabah saatlerinde bölücü terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen istihbarat çalışmaları üzerine BDP İl Başkanı Zeki Karataş, başkan yardımcısı Esma Ece, Seyhan İlçe Başkanı Refik Bayav, sayman Mahmut İşlek, disiplin kurulu üyesi Sebahat Meşe, Çukurova ilçe yöneticisi Cihan Kıran, il yöneticisi M. Tayyip Yıldız ile Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Hamdullah Keser, Azadiya Welat Gazetesi Adana eski Temsilcisi Şehmus Kabak, Azadiya Welat Gazetesi dağıtımcısı Neval Aydın, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) Yöneticisi M. Emin Oruç, emekli imam Mehmet Bozhan, imam İsa Turan, imam Mecit Er, imam Murat Kurt, Hüseyin Güloğlu ve Musa Ertaş'ı gözaltına aldı.

BDP'li Sayman Mahmut İşlek ile partinin disiplin kurulu üyesi Sebahat Meşe polisteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından dün adli mercilere sevk edilen 15 kişi cumhuriyet savcısına verdikleri ifadenin ardından "tutuklanmaları" talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, şüphelileri "bölücü terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya üye olmak ve eylemleri yönlendirmek" suçlamasıyla BDP İl Başkanı Zeki Karataş'ın da aralarında bulunduğu 11 kişiyi tutukladı.

BDP Seyhan İlçe Başkanı Refik Bayav, DİHA muhabiri Hamdullah Keser, imam İsa Turan ve eski Fırat Dağıtım çalışanı Şeyhmus Kabak ise serbest bırakıldı.

cihan



Bu haber 904 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,525 µs