En Sıcak Konular

Bahçeli: Azız diye üzülmeyin, çoğuz diye sevinmeyin

11 Eylül 2011 13:19 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Kimse azız diye üzülmesin, çoğuz diye sevinmesin. Bir şeyi yapabilmek için sayısal çoğunluk marifet olsaydı, 400 çadırlık Türkmen topluluğuyla mesafe almak mümkün olmazdı'' dedi.

Bahçeli, Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 730. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde yaptığı konuşmada, Ertuğrul ocağında olgunlaşan fütuhat zihniyetinin, önce Söğüt'ü yurt tuttuğunu, arkasından da dalgalar halinde üç kıtaya yayıldığını kaydetti.

Uç beyliğinden imparatorluk seviyesine giden yolun kavşak noktasında şüphesiz Ertuğrul Gazi'nin irfanı, ufku ve uzağı görebilen geniş öngörüsünün belirleyici olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

''Ertuğrul Gazi ile dikilen filiz; Osman Gazi'yle kökleşmiş, Orhan Gazi'yle dal vermiş, Fatih'le büyümüş, Yavuz'la gürleşmiş ve Kanuni'yle çınarlaşmıştır. Söğüt'ten başlayan tarihi yolculuk tüm kıtaları kapsayacak şekilde makas değiştirmiş ve Osmanlı sarığını kardinal külahına tercih eden bir anlayışa zemin oluşturmuştur. Eğer Söğüt'ten İstanbul'a uzanan atılganlık ve kararlılık bir başarıya ulaşmışsa, bunda; zulme karşı şefkatin, ihanete karşı sadakatin, korkaklığa karşı yiğitliğin, pısırıklığa karşı kendine güvenin, bezginliğe karşı dayanıklılığın ve ayrılığa karşı kardeşliğin üstün gelmesinin büyük bir payı vardır. At sırtında, kale önlerinde, meydanlarda mozaik olmak için ter dökülmemiştir.

Ecdadımızın emanetine sahip çıkmak ve yaşatmak ise bizim boynumuzun borcudur. Buna hıyanetlik edene, tahrip edene ve değersizleştirmeye yeltenene de karşı durmak ve emellerini boşa çıkarmak Türk tarihinin omuzlarımıza yüklediği büyük bir vazifedir. Kimse azız diye üzülmesin, çoğuz diye sevinmesin. Bir şeyi yapabilmek için sayısal çoğunluk marifet olsaydı, 400 çadırlık Türkmen topluluğuyla mesafe almak mümkün olmazdı. Bu anlamlı günde Türk milletinin birliği, dirliği, bütünlüğü ve bekası için ecdadımızın vasiyeti ne gerektiriyorsa onu yapmaya yeminli olduğumuzu buradan duyurmak istiyorum.''

Bahçeli, Söğüt'ün parçalanmayı durduran özverinin adı olduğunu belirterek aynı zamanda Türk'süz Anadolu düşleyenlere verilen ibretlik dersin hazırlık yeri olduğunu kaydetti.

Geçmişte ecdadın yönetimi altında huzur ve barış içinde yaşayan milletlerin bugün çilenin, karmaşanın ve bunalımın dibine kadar battığını ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

''Dün kuvvetin ve itibarın çevrelediği toplumlar bugün ezilmişliğin, dışlanmışlığın, acziyetin çıkmazına saplanmışlardır. Balkanlardan Ortadoğu'ya kadar yaşanan dram ve travmalar bunun açık kanıtıdır. Eski hakimiyet havzalarımız maalesef bugün kontrollü ve sistemli saldırı ve istila altındadır. Emperyalizmin tuzaklarına aldanarak bize sırt çevirenler vahim ve içler acısı bir manzaranın içindedirler. Bu çağın tekfurları ve onların işbirlikçileri Türk-İslam coğrafyasını deney tüpü haline getirmiş; kanın, gözyaşının ve acıların çığ gibi büyümesine neden olmuşlardır.

Türk milletinin son yurdunda bağımsız ve bütün halinde yaşayabilmesi, jeopolitiğinin ve jeostratejisinin görüş alanına giren coğrafyaların istikrar ve düzeniyle yakından ilgilidir. Bu çerçevede, başka coğrafyalardaki gelişmelere müdahil ve süreçlere taraf olunurken temkinli olunması, kendi tarih ve coğrafyamızın verileriyle billurlaştırılan politikalara göre hareket edilmesi gerekmektedir. Şayet kutlu ecdadımızın düşünce, birikim, mücadele ve eserlerine tam anlamıyla nüfuz edebilirsek; burada hem ülkemizin hem de komşu coğrafyaların aradığı ve beklediği çareyi, çıkışı ve çözümü kolaylıkla bulabiliriz.''




Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs