En Sıcak Konular

'Eşimle değil, işimle uğraşın'

2 Haziran 2007 12:32 tsi
'Eşimle değil, işimle uğraşın' Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam ile sözleşme imzaladı. Karısının başörtüsü takmasından dolayı yapılan eleştirilerden rahatsız olan Sağlam, "Eşimle değil, işimle uğraşsınlar" dedi

Kartal, Ertuğrul Sağlam ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı, teknik direktör sorununu çözdü. Günlerdir kamuoyunu meşgul eden Sağlam olayında yöneticileri ikna eden Başkan Yıldırım Demirören, takımı Sağlam'a teslim etti. Genç teknik adamın yıllık 1.8 milyon YTL alacağı açıklandı.
Demirören, "En genç başkan, en genç yönetim ve en genç hocayla, Beşiktaş taraftarını da arkamıza alarak hep birlikte hedefe ilerleyeceğiz" dedi.
Sağlam'ın eşinin başörtüsü takmasından dolayı ortaya atılan iddialara da değinen Demirören, "Maalesef basında çok iğrenç dedikodular yazıldı. Beşiktaş siyasi bir kulüp değildir. Sporun içine kimse siyaset sokmasın. Bu tür dedikodulara hocamız cevabı sahada verecektir. Bunları yapanlar haddini bilsin. Atatürk, Beşiktaşlı'dır. Oybirliğiyle karar verdik" yorumunu yaptı.
Ertuğrul hoca, şu açıklamayı yaptı: "Bizim işimiz futbol... 21. yüzyılda insanların dil, din, ırk, inancı gibi şeyleri sporun içine girmemeli. Lütfen hepinizden rica ediyorum, bundan sonra eşimle değil, işimle uğraşın."

Ağzından kaçırdı

Başkan Yıldırım Demirören, Ertuğrul Sağlam'la sözleşme imzalarken sürenin sorulması üzerine, "2008 sonuna kadar" dedi. Bunun üzerine bir anlık şaşkınlık yaşayan Sağlam, "2010" diye düzeltme ihtiyacı hissetti. Başkan da onayladı. Ancak Ertuğrul hocanın anlaşmasının ilk yılın ardından kalan 1.5 yılın sürenin opsiyonlu olduğu ortaya çıktı. Asbaşkan Levent Erdoğan, "Bizim görev süremiz dolana kadar bir sözleşme yaptık. Mantıklı olan buydu" diye konuştu.

Yabancı eleştirisi

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı sayısının artırılmasına karşı olduğunu ifade etti. Kulüpler Birliği'nin bu konu hakkında yaptığı toplantıya katılamadığını ifade eden Demirören, "Kulüplerimiz orada bir görüş bildirdi. Futbol Federasyonu'nun vereceği kararı uygulayacağız. Ama benim şahsi fikrim, yabancı oyuncu sayısının artırılmasına karşıyım. Türk futboluna kötü etkileri olur. Anadolu kulüpleriyle İstanbul takımları arasında uçurum daha da açılır" dedi.

Havutçu belirsiz

Ertuğrul Sağlam, yardımcılarıyla birlikte Beşiktaş'a gelirken, siyah - beyazlılarda antrenör olarak görev alan Tayfur Havutçu'nun görevde kalıp kalmayacağı henüz netlik kazanmadı. Başkan Yıldırım Demirören, Havutçu ile devam etmek istediklerini belirterek, "Ancak Tayfur hoca kendi hedefleri olduğunu belirtti. Kararı kendi verecek" dedi.

 Kartal'ın Panter avı!

Beşiktaş, Brezilya'nın en iyi kalecisi olarak gösterilen Flamengo'nun file bekçisi Bruno'nun peşine düştü. Barcelona'nın da renklerine bağlamak istediği kalecinin, Victor Valdes'in ardından yedek beklememek için bu öneriyi kabul etmediği belirtildi.
Brezilya'da yayınlanan Elgloboesporte gazetesi, Beşiktaş'ın Bruno'yu almak için büyük bir savaşa girdiğini yazdı. Flamengo kulübüyle olan sözleşmesinin 30 Haziran'da dolacağına dikkat çeken gazete, bu kaleciyi alacak kulübün bonservis bedeli ödemeyeceğini de vurguladı. Bruno'nun menajeri Eduardo Uram da Beşiktaş'ın Bruno ile ilgilendiğini doğrulayarak, "Futbol hayatına Avrupa'da devam etmek istiyor. Bu ya Beşiktaş olacak, ya da diğer bir Avrupalı kulüp" ifadesini kullandı.
Asıl adı Fernandes de Souza olan ve Bruno olarak adlandırılan Flamengo'nun genç file bekçisi 1984 doğumlu ve 23 yaşında. Bruno, Brezilya'da "Panter" lakabıyla anılıyor.

Milliyet



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,617 µs