En Sıcak Konular

Bağdat'ta PKK zirvesi

11 Eylül 2011 08:56 tsi
Bağdat'ta PKK zirvesi Türkiye-Irak arasında terör zirvesi başladı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki heyet, resmi temasları çerçevesinde Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve Irak Milli Meclisi Başkanı Usame El Nuceyfi ile görüştü.

Heyetin yaptığı görüşmeler hakkında konuşan Sinirlioğlu, Iraklı yetkililerle, terörle mücadele konusunu kapsamlı bir şekilde gözden geçirdiklerini, Türkiye'nin PKK terör örgütünün Kandil'deki varlığından duyduğu rahatsızlığı dile getirdiklerini söyledi.

''Görüşmelerde terörle mücadeledeki kararlılığımızı vurguladık'' diyen Sinirlioğlu, şöyle konuştu:

''Irak tarafına terörle mücadelede işbirliğimizin derinleşmesi gerektiğini ve Türkiye'nin kendini savunma hakkı olduğunu söyledim. İki ülke arasındaki ikili ilişkileri de ele aldık. Ayrıca, Zebari ve Nuceyfi'yle yaptığımız görüşmelerde, bölgedeki durum ve gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Türkiye ile Irak'ın bu gelişmeler karşısında aralarındaki istişare ve eşgüdümü artırmaları gerektiğini belirttik.''

Sinirlioğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Türkiye'yi ziyaret etmesi için gönderdiği daveti Hoşyar Zebari'ye ilettiklerini bildirdi.

Zebari'nin Türkiye'yi ekim ayında ziyaret etmesini beklediklerini dile getiren Sinirlioğlu, Irak Dışişleri Bakanı'nın söz konusu ziyaretinde, Türkiye ile Irak arasında oluşturulan Yüksek Düzeyli Staretejik İşbirliği Konseyi'nin önümüzdeki dönemde Türkiye'de gerçekleştirilecek toplantısına Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile eşbaşkanlık yapacak olan Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin Türkiye ziyaretinin hazırlığının da yapılacağını belirtti.

Bu arada, Sinirlioğlu ve beraberindeki heyeti kabul eden Irak Milli Meclisi Başkanı Usame El Nuceyfi, Türkiye'nin her zaman Irak ve Iraklıların yanında durduğunu ve sergilediği tutumla Irak'ın gerçekten dostu olduğunu kanıtladığını söyledi.

Sinirlioğlu'nun bugün Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşeceği kaydedildi.

Bağdat'taki temaslarını tamamlayacak olan Sinirlioğlu'nun Erbil şehrine geçeceği ve burada bölgesel yönetiminin yetkilileriyle görüşeceği bildirildi.

A.A.



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,242 µs