En Sıcak Konular

Mumcu ipleri atıyor!

2 Haziran 2007 11:41 tsi
Mumcu ipleri atıyor! Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, şu ana kadar beklentilerini karşılayacak bir gelişme yaşanmadığını belirterek, "Biz bu işi bozmak istemiyoruz. Biz, ’bu iş olsun’ diye birçok fedakarlık göze aldık. Yani üstümüze düşen başka ne feda

Mumcu, partisinin 9. Olağan Büyük Kongresi öncesinde, parti genel merkezinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına girerken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DYP ile birleşme konusunda gelinen son noktanın sorulması üzerine Mumcu, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar bizim beklentilerimizi karşılayacak bir gelişme yaşanmadı maalesef. Biz bu konuda beklentimizin ne olduğunu belki çok iyi anlatamadık. Demokrat Parti’nin Türkiye’de umut, heyecan yaratan yeni bir terkip olması konusunda her türlü fedakarlığa razı olarak başladığımız girişimde bize söz verilen ne varsa kamuya da açıkça ifade edilmesini bekliyoruz. Çünkü buna ihtiyaç var. Yazılı protokol hükümleri yerine getirilmedi. Onun için bir takım mazeretler öne sürüldü. Bunlar haklı da olabilir. Onu da anlayışla karşılamaya hazırız. Ama bunların, bundan sonra devam etmeyeceğinin açıkça anlaşılması lazım.

Dört noktaya açıklık getirilmesini istiyoruz. Teşkilatların bütünleşmesi konusunda yöntem ve takvim ne olacak? Genel İdare Kurulu’nda (GİK) eşit temsil konusunda protokolde söz vermiştik, yazılı imza atmıştık. Şu ana kadar gerçekleştirilmedi. Bundan sonra gerçekleştirilmesi konusunda yöntem ve takvim ne olacaktır?

Anavatan Partisi’ne adaylık müracaatında bulunan insanların adaylıkları hangi yöntemle değerlendirilecektir. Yani bu partinin bir birleşik parti olmaktan kaynaklanan karakteri, aday listelerinde nasıl adil bir şekilde yansıyacaktır. Ve en önemlisi (temiz yüzler yeni sözler) diye çıkmıştık.

Hala temiz yüzler yeni sözler konusunda ısrarlı ve kararlı olduğumuzun bir kez daha teyit edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun bize değil kamuoyuna söylenmesi yeterlidir. Biz bu işi bozmak istemiyoruz. Biz, bu iş olsun diye bir çok fedakarlık göze aldık. Yani üstümüze düşen başka ne fedakarlık varsa bunu da göze alırız ama sadece ve sadece açıklık istiyoruz."

"KENDİSİ HAKKINDA TÜRK MİLLETİ KARARINI VERMİŞ"

Bir soru üzerine Mehmet Ağar ile görüşmediklerini belirten Mumcu, bir gazetecinin "Mesut Yılmaz’ın önce kendisini sonra Ağar’ı eleştirdiğine ilişkin sözleri var. Buna bir yanıtınız olacak mı?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Kendisini başkalarıyla eşleştirerek kurtarabileceğini zannediyorsa yanılıyor. Kendisi hakkında Türk milleti kararını vermiş. Çok fazla soru sormak söz söylemek istemiyorum ama bu ülkede kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Bakın bakalım bu kamuoyu araştırmalarında en sevilmeyen kim?

Abdullah Öcalan mı yoksa bir başkası mı?" Mumcu, kongre sürecine ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

"Her şey rutin yürüyor. Biz kongremizi yapıyoruz. Sayın Ağar’ı da benim yaptığım gibi bu kongreye katılmak üzere bekliyorum. Belki bu hususlarda delegelere açıkça beyanda bulunarak bir açıklık getirebilir, belki kamuoyuna bir açıklık getirilebilir. Bu iki günlük kongrede süreç tamamlanmadan bu pürüzler çözümlendiyse çözümlenmiştir. Yoksa herkes kendi yolunda devam eder. Herkes birbirine başarılar diler. Başka söylenecek bir şey yok."

Milliyet



Bu haber 350 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,477 µs