En Sıcak Konular

Erdoğan: En az 3 çocuk istiyoruz

10 Eylül 2011 22:31 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nikah şahidi olduğu çiftlere karşılıklı anlayış nasihatinde bulunarak bundan önceki düğünlerde olduğu gibi yine en az 3 çocuk tavsiyesinde bulundu.

Devlet olarak eğitim ve istihdam tedbirlerini aldıklarını vurgulayan Erdoğan, "En az 3 çocuk istiyoruz, fazlası Allah kerim." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de bir düğünde bir araya geldi. Çiçek ve Erdoğan, AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş'ın oğlu Serdar Elitaş ve Gaze Öğüç çiftinin düğün törenine katıldı.

Filamingo Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen düğüne davetliler bilgisayardan kontrol edilerek içeri alındı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı düğün, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan gelin ile damadın nikah şahidi oldu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin kıydığı nikah sonrası Erdoğan, evlenen çiftleri tebrik ederek mutluluklar diledi.

"Aynı yastıkta kocayın." diyen Erdoğan, evliliklerin devam etmesinde karşılıklı anlayışın çok önemli olduğunu ifade etti. Milletin geleceğine kastedenlerin olduğunu ve nesli kurutmak için çaba gösterenlerin olduğunu belirten Erdoğan, "Bugüne kadar Türkiye hep genç ve dinamik nüfusuyla övündü. Yapılan istatistiklere göre 1937 yılından sonra ülkemiz yaşlı nüfusun çoğaldığı bir ülke olacak." dedi.

Gelinle konuştuğunu belirten Başbakan Erdoğan, en az 3 çocuk tavsiyesini yineledi. "Az önce Gamze kızımıza fısıldadım, tabi aynı şekilde oğlumuza da... Gamze kızımız da sağ olsun bana 'hayır' demedi. En az 3 çocuk diyoruz, fazlası Allah kerim. Biz devlet olarak eğitim ve istihdam alanlarında gerekli tedbirleri alıyoruz. Şu da bir gerçek her doğan rızkıyla gelir." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, elinde bulunan evlilik cüzdanını Çiçek'e vererek çiftlere takdim etmesini istedi. Çiçek de, cüzdanı geline takdim etti.

Düğüne; TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer,Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Milletvekili Hakan Şükür ile çok sayıda milletvekili ile Elitaş ve Öğüç ailelerinin yakınları katıldı.

(CİHAN)

Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,561 µs