En Sıcak Konular

İsrail'e bir sert tepki de MHP'den

10 Eylül 2011 18:59 tsi
İsrail Dışişleri Bakanı'nın "PKK'yı destekleriz" sözleri Türkiye'de hükümetin yanında muhalefetin de sert tepkisini çekti. MHP ve CHP sert açıklamalarda bulundular

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın Türkiye'ye yönelik C planı iddialarına ilişkin, "İsrail, küstahlaştı, çizmeyi de aşmıştır" dedi.

Vural, yaptığı açıklamada, Mavi Marmara Gemisi'ne hukuk tanımaz şekilde saldıran ve 9 kişiyi öldüren İsrail'den talep edilen özür ve tazminat taleplerinin, 1. 5 yıldan bu yana sonuç vermediğini söyledi.

Türkiye'nin yeni bir plan devreye koyduğunu belirten Vural, şöyle devam etti:

"Geldiğimiz bu noktada maalesef İsrail küstahlaştı, çizmeyi de aşmıştır. Türkiye'yi bölmek isteyen PKK terör örgütünü destekleyeceğini ifade eden bir dışişleri bakanına Türkiye bunun hesabını sormalıdır. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü her şeyin önündedir.

Elbette Mavi Marmara Gemisi'nde ölen vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu korumak son derece önemli, buna yönelik inisiyatif oluşturmak son derce önemli ama aynı zamanda Türkiye'yi bölmek isteyen bir PKK terör örgütünü resmen destekleyen bir zihniyet konusunda Hükümet elinde hangi plan varsa hemen devreye sokmalıdır. "

İsrail hükümetinden, bu konuda hükümet nezdinde resmi bir açıklanma beklendiğinin ifade edilmesi gerektiğini söyleyen Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu açıklamayı yapmadığı takdirde 24 saat içinde Türkiye, İsrail'le ilişkilerinin bir başka safhaya gireceğini de ifade etmelidir. Nereden taviz vereceğiz artık? Hükümeti bir test beklemektedir. Bu açıklamalar nezdinde bir girişimde bulunulmalı ve 'PKK terör örgütünü destekleyeceğiz' diyerek Türkiye'nin bölünme sürecini bilfiil desteklemeyi ifade eden bir dışişleri bakanına tükürdüğü yalatılmalıdır. Hükümet nezdinde yalatılmalıdır.

İsrail'in hamiliğinde Irak'ın kuzeyinde oluşturulmak istenen Kürt devleti konusunda da Barzani'nin o coğrafyada İsrail'le beraber kol kola birlikte oluşturduğu yeni girişimin karşısına da Türkiye'nin bir inisiyatif oluşturması gerekmektedir. "

A.A.



Bu haber 818 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,688 µs