En Sıcak Konular

G-7 ülkeleri ekonomi ve maliye bakanları Marsilya'da toplandı

9 Eylül 2011 21:36 tsi
G-7 ülkeleri ekonomi ve maliye bakanları ile merkez bankası başkanları, ekonomik büyümeyi tekrar başlatmak için alınması gereken önlemleri tartışmak üzere Fransa'nın Marsilya kentinde toplandı.

Toplantıya, ABD, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, Kanada ve Japonya'nın maliye ve ekonomi bakanlarıyla merkez bankası başkanları katılıyor. IMF, Dünya Bankası, Avrupa Merkez Bankası, avro para birimi bölgesi başkanı da, yine toplantıya katılanlar yetkililer arasında yer alıyor.

Toplantının sonunda ortak bir bildiri yayınlanmayacak. Ev sahibi Fransa, toplantının, üye ülkelerin son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeleri özgür bir şekilde tartışmaları ve önlemleri ayrıntılı bir şekilde ele almaları açısından bir platform olması çağrısında bulunmuştu.

Dünyanın en zengin yedi ülkesinin maliye ve ekonomi bakanları, merkez başkanlarıyla, küresel ekonomik krizle birlikte mali piyasalarda yaşanan güven bunalımını gidermek için izlenmesi gereken politikaları masaya yatıracak.

Çalkantılı bir dönem geçiren mali piyasaların yatıştırılıp güven ortamının sağlanmasına yönelik tedbirler, toplantının ana gündemini oluşturacak.

ABD ve İngiltere'nin yaşadığı sorunlarla, avro bölgesindeki ülkelerin yaşadıkları sorunların önemli farklılıklar göstermesi, G-7 ülkelerinin de krize karşı ortak tedbirler almasını güçleştiren konuların başında geliyor.

Ekonomi uzmanlarına göre, G-7 bünyesinde yaşanan ekonomik yapısal sorunların farklı nitelikte olması, ülkeler arasında da ortak hareket edilmesinde sorunlar yaratıyor.

G-7 bakanlarının akşam çalışma yemeğinde, Fransız, Japonya ve Alman heyetlerini ardından, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet bir sunum yapacak. Programa göre, IMF Başkanı Christine Lagarde, yarın G-7 ülkelerine bir sunum yapacak.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), dün yayınladığı ara raporda, gelişmiş ekonomilerin ekonomik büyüme görünümünün bu yılın son çeyreğinde daha da kötüleşeceğini bildirmişti.

OECD'nin ''Geçici Ekonomik Değerlendirme'' raporunda, hükümetlerin kemer sıkma politikaları, düşen tüketici ve iş dünyası güveni göz önüne alındığında gelişmiş ekonomilerdeki ekonomik büyümenin yılın ikinci yarısında yavaşlayacağına dikkat çekildi.

Rapora göre, sanayileşmiş G-7 ülkeleri (ABD, Japonya, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere ve Kanada) üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 1,6 ve dördüncü çeyrekte ise sadece yüzde 0,2 büyüyecek. Japonya hariç G-7 ülkelerinin yılın ikinci yarısında yıllık bazda yüzde 1'den az büyüyeceği belirtilmişti.






Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,377 µs