En Sıcak Konular

Kahire'de milyonlar Erdoğan'ı selamlayacak

9 Eylül 2011 19:36 tsi
Kahire'de milyonlar Erdoğan'ı selamlayacak Kahire'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya yönelik hazırlıklar yapılıyor.

Mısır basınına göre Erdoğan'ın yapacağı ziyaret 'gerçek bir bayram olacak' ve Kahire sokaklarında Erdoğan'ı binlerce Mısırlı karşılayacak.
 
Ankara'daki üst düzey bir bürokrata atıfta bulunan Zaman gazetesine göre Erdoğan, ziyareti sırasında Mısır'la stratejik ortaklık anlaşması imzalamayı planlıyor. Bunun yanı sıra Erdoğan, Mısır tarafıyla Türkiye-İsrail ilişkilerinde yaşanan krizi de görüşecek.

Türkiye-İsrail ilişkilerinde patlak veren krizin, Filistin ve Gazze'ye ayrıca Arap ülkelerindeki kitlesel ayaklanmalarda dile getirilen taleplere verdiği desteğin, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın popülaritesinin görülmemiş bir şekilde artmasına yardım ettiğini belirtelim.

Mısır'da ise son zamanlarda İsrail karşıtı eğilimler birden artı. Türkiye'nin Tel Aviv ile ilişkileri koparma kararı ise Mısırlı yöneticilerin halk tarafından güçlü bir baskıya maruz kalmasına neden oldu.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısırlı askerî yöneticilerle yapacağı görüşmede ayrıca Erdoğan'ın Gazze'ye gerçekleştirmeyi vaat ettiği ziyaret ele alınacak. Erdoğan "yasa dışı abluka" ve "işgal" altında bulunan Gazze'ye deniz yoluyla değil Mısır'ın Sina Yarımadası üzerinden gitme niyetinde olduğunu ifade etmiştir.

Bununla ilgili olarak İsrail, Mısır'a Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'yi ziyaret etmesini önlemesini rica ettiği bir mesaj gönderdi.

Mesajda, Erdoğan'ın bu hareketinin "tehlikeli sonuçlar" doğurabileceğinden bahsediliyor.

Bununla birlikte Jerusalem Post'a konuşan İsrail Millî Savunma Bakanı Ehud Barak, Türkiye ile ilişkilerin ciddi bir şekilde kötüleşmesine rağmen İsrail yönetiminin bu ülkeyi düşmanı olarak görmediğini söyledi. Barak'ın söylediklerine göre bu zıtlık zamanla son bulacak ve iki ülke arasındaki ilişkiler eski hâlini alacak.

Regnum, Rusya, Tercüme: BYEGM


 

Bu haber 1,637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,931 µs