En Sıcak Konular

Çiçek: 'Olmayacaksa zorlamanın faydası yok'

9 Eylül 2011 14:57 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Biz Kıbrıs'ta kalıcı çözümden yanayız ama çözüm diye ortaya konulan şey ileride daha büyük çözümsüzlüğe yol açmamalı, sürekli olmalı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Biz Kıbrıs'ta kalıcı çözümden yanayız ama çözüm diye ortaya konulan şey ileride daha büyük çözümsüzlüğe yol açmamalı, sürekli olmalı. Çözüm olmayacaksa olmasını zorlamanın faydası yok. Bu zaman kaybı olur. " dedi.

İlk ziyaretini KKTC'ye yapan Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi. Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik görüşmelerin sonuca ulaşmasını ümit ettiklerini söyleyen Çiçek, "Çözümsüzlüğün sorumlusu KKTC değildir, Türkiye değildir. Karşı taraftır. Ama biz bunu anlatmakta geçmişte zorlandık. Fatura hep sizlere, bizlere çıktı. " ifadelerini kullandı.

Kıbrıs'ta iki ayrı devletin siyasi eşitliği temelinde bir çözüm olacaksa sürece katkı vermeye devam edeceklerini belirterek, "Olmayacaksa, bunu da herkesin görmesi lazım, olmasını zorlamanın pratikte de bir faydası yok. Zaman kaybettirir. " dedi.

Türkiye olarak her zaman her konuda Kıbrıs Türk kardeşlerinin yanında olacağını vurgulayan Çiçek, "Hiçbir alternatif bizim nezdimizde, Türkiye devleti, parlamentosu ve hükümetleri nezdinde Kıbrıs yerine ikame edilemez. Biz Kıbrıs meselesine bu şekilde bakan parlamentonun mensupları olarak bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. " ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise bu yıl sonuna kadar Kıbrıs sorununu çözmeye çalıştıklarını, niyet varsa çözüleceğini ancak 1974'te saatlerin durmadığının, hayatın devam ettiğinin ve 1974 öncesine dönüşün mümkün olmadığının bilinip ona göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Eroğlu, müzakerelerde mesafe kat etmeye çalıştıklarını, ekim sonu sonuç almaya çalışacaklarını da belirtti.

cha



Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,747 µs