En Sıcak Konular

10 Bin 310 gün sonra Süper Lig'de...

9 Eylül 2011 14:50 tsi
Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Mersin İdmanyurdu, 10 bin 310 gün sonra yeniden Süper Lig'de mücadele edecek...

Küme düştüğü 1982-1983 sezonunda en son Samsunspor'la 19 Haziran 1983'te Birinci Lig'de karşılaşan Mersin İdmanyurdu, Ankaragücü ile yarın deplasmanda yapacağı maç ile 10 bin 310 gün sonra yeniden Süper Lig'e "merhaba" diyecek.

Geçen sezon Bank Asya 1. Lig'de şampiyon olarak Spor Toto Süper Lig'e çıkan Mersin İdmanyurdu, Fenerbahçe'nin 35 puanla şampiyon olduğu 1982-83 sezonunu 29 puanla 15'inci sırada tamamladı. 18 takımın mücadele ettiği ve dört takımın küme düştüğü sezonun son maçında Samsunspor'u 1-0 yenen kırmızı-lacivertli ekip, altında yer alan Samsunspor, Gaziantepspor ve Altay ile beraber küme düştü. Mersin İdmanyurdu ile aynı puana sahip olan Antalyaspor ise Altay'ı 5-2 yenerek kümede kaldı.

Aynı sezon Türkiye Kupası'nda karşılaştığı Fenerbahçe karşısında yaptığı iki maçı da kaybeden Mersin İdmanyurdu, sarı-lacivertlierin şampiyon olması nedeniyle UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda mücadele etti.

Mersin İdmanyurdu o sezondan itibaren bazı dönemlerde çok yaklaşmasına karşın Süper Lig'e yükselemezken, Fenerbahçe'de o tarihten itibaren Türkiye Kupası'nı müzesine götürme şansını yakalayamadı.

Ankaragücü maçı ile yaklaşık 28 yıl aradan sonra tekrar Süper Lig'de mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu iç saha maçlarını ise yenilenen 10 bin 128 kişilik Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda yapacak.

Teknik Direktör Nurullah Sağlam, Mersin İdmanyurdu'nun bu kadar uzun bir süreden sonra tekrar layık olduğu yer Süper Lig'de mücadele edecek olmasında pay sahibi olduğu için gururlu ve mutlu olduğunu söyledi.

Bu sezon spor kamuoyu önüne farklı bir kimlikle çıkmayı arzuladıklarını belirten Sağlam, "Güzel bir futbolun yanı sıra herkesin sempatisini kazanan bir takım hüviyetinde mücadele etmeyi amaçlıyoruz. Umarım geçen sezon yaşanan güzellikler bu sezon da yaşanır. Herkesi bu zorlu mücadelede Mersin İdmanyurdu'na destek vermeye çağırıyorum" dedi.

Sağlam, yarınki maça hazır olduklarını ve takımda herhangi bir sıkıntı bulunmadığını sözlerine ekledi.

-TRANSFERLER-

Uzun bir aradan sonra kulüp başkanı Ali Kahramanlı ve Teknik Direktör Nurullah Sağlam nezaretinde Süper Lig'e Yükselen Mersin İdmanyurdu bu sezon "kalıcı ve renkli" bir ekip olmayı hedefliyor.

Nduka, Mustafa Keçeli (Bursaspor), Hakan Arıkan (Beşiktaş), Kamanan (Sivasspor), Erhan Güven (Beşiktaş), Zurita (Gaziantepspor), Wissem Ben Yahia

(Club Africain), İbrahim Sehic (FK Zeljeznicar), Andre Moritz (Kayserispor), Mert Nobre (Beşiktaş), Ferdi Coşkun (Gaziantep Büyükşehir Belediyesi), Çağdaş Atan (Basel), İbrahim Kaş (Bursaspor), Beto (Gaziantepspor), Hakan Bayraktar

(Samsunspor) ve Matthew Amoah'ı (Nac Breda) renklerine bağlayan kırmızı-lacivertli ekip kadar kentteki sporseverler de Süper Lig heyecanını bekliyor.

aa



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,208 µs