En Sıcak Konular

Alimlere çağrı: Sorumluluğunuzu yerine getirin

9 Eylül 2011 14:24 tsi
Esir Suriye Halkı için Özgürlük Filosu Sivil Örgütü bir bildiri yayınlayarak ümmetin alimlerine seslendi. Örgütün bildirisinde ‘sizi tarihi sorumluluğunuzla karşı karşıya bırakıyoruz’ dendi

Suriye’de özgürlük ve reform talebiyle altı ay kadar önce halk tarafından başlatılan ancak katil Baas Rejimi’nin vahşi bastırma uygulamalarıyla karşı karşıya kalan sivil gösteriler, bir kısım alimin rejimi ‘kafir’ ilan edip düşürülmesinin gerekliliğini ilanına rağmen tüm dünya tarafından film gibi seyredilmeye devam ediyor.

Gösterilerin başlamasından kısa bir süre Suriye halkının zaferi için kurulan ancak resmi kesimlerden gerekli desteği bir türlü bulamayan Esir Suriye Halkı için Özgürlük Filosu Sivil Örgütü bu defa siyasiler yerine ümmetin alimlerine seslenmeyi tercih etti.

Örgüt, alimlerden Uluslararası Toplum ve İslam Konferansı Örgütü’nün korumasıyla Suriye’ye girme çağrısında bulundu. Bildiri metni şöyle geldi:

‘Esir Suriye Halkı’nın maruz kaldığı işkenceler, katliamlar, kanlarının akıtılması, mukaddesatının, camilerinin, Allahu Teala’nın kitabının çiğnenmesi, Müslümanların gece gündüz Beşşar Esad’ı ilah olarak kabul edip ilan etmeye zorlanması saklı bir hal değildir.

Gerek direk gerek dolaylı olarak tüm dünya da bu suça ortak oluyor. Bu suçlar korkunç resmi medya karartması, zayıf kınama tepkileri arasında gerçekleşiyor.

Bununla beraber rejim vahşetini, kanlı eylemlerini, insanın canını ve onurunu hakir görmedeki insanlık dışı tavrını giderek artırıyor. O kadar ki vahşeti, sivillerin arasında silahlı çeteler bulunuyor kisvesi altında Filistin’deki Siyonist vahşeti aşmıştır.

Suriye’de bu olanlara dünyaca dahası İslam ve Arap resmi çevrelerince verilen tepki olması gerekenin çok alt düzeyinde olduğu ortadadır.

Bu nedenle sizlere özellikle kriz dönemlerinde olmak üzere ümmetin liderliğinde yerlerinizi almanız için sesleniyoruz.

Sizleri ümmetinize karşı tarihi sorumluluklarınızla karşı karşıya koyuyor ve sizden rejimin hikayelerinin doğruluğunu tahkik, resmi hapishane ve tutukevleri ile okullarda ve spor salonlarında kurulan gayri resmi hapishanelerini ziyaret, halkın durumunu gözlemlemek ve esir Suriye halkı ile direk iletişim kurmak için bir kurul kurmanızı talep ediyoruz.

Bu kurul Uluslararası Toplum’dan ve İslami Konferans Örgütü’nden siyasi ve emnî himaye talep ederek dünyanın dört bir yanından diplomatların eşliğinde Suriye’ye girmelidir.’



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs